WT:Social – O nouă rețea de socializare

WT:Social este o nouă rețea de socializare creată de către Jimmy Wales, cofondator al Wikipedia. WT:Social nu are nici o legătură cu Wikipedia, este o firmă separată, dar a împrumutat modelul de business al enciclopediei online.

Această rețea de socializare a apărut din dorința de a elimina știrile false, care din păcate sunt tot mai multe. Articolele care sunt distribuie pe rețea pot fi dezbătute pe modelul news feed-ului de la Facebook.

Rețeaua de socializare se va baza pe donații de la o mică subcategorie de utilizatori pentru a permite rețelei să funcționeze fără reclame. Rețeaua este un spinoff al proiectului WikiTribune – care este un site de știri global, format din jurnaliști profesioniști și cetățeni contribuitori.

WT:Social s-a lansat luna trecută, și în prezent se apropie de 50.000 de utilizatori, numărul lor dublându-se în ultima săptămână. Mai este mult până să ajungă la nivelul lui Facebook.

Utilizatori se pot alătura diferitelor „SubWiki”, care sunt asemănătoare grupurilor de Facebook sau subreddit-urilor de pe Reddit. Un alt element asemănător altor rețele sociale sunt hashtag-urile pe care utilizatori le pot folosi pe platformă.

Descrierea de pe site:

As social networks have grown, they’ve also amplified the voices of bad actors across the globe. Fake news has influenced global events, and algorithms care only about „engagement”, and keeping people addicted to platforms without substance.

WikiTribune wants to be different.

We will never sell your data. Our platform survives on the generosity of individual donors to ensure privacy is protected and your social space is ad-free.

We will empower you to make your own choices about what content you are served, and to directly edit misleading headlines, or flag problem posts.

We will foster an environment where bad actors are removed because it is right, not because it suddenly affects our bottom-line.

But this will only work with your help. So join today and help change the landscape of social media.

WT:Social

Lasă un răspuns