Windows 11 sau nu – este marea întrebare

În urmă cu ceva ani Microsoft a anunțat că versiunea de Windows 10 este ultima versiune produsă și că aceasta va fi actualizată în permanență. Se pare că în ultimele zile se face multă gălăgie pe internet despre următorul eveniment al Microsoft care a anunțat mari schimbări sub numele de Windows. Cea ce se crede că va apărea următoarea versiune a sistemului de operare și anume versiunea cu numărul 11.

Windows 11 sau nu

Deoarece Microsoft sa angajat să trateze Windows 10 ca serviciu, nu există o dată de lansare sau descărcare pentru un Windows 11. În schimb, Microsoft va continua actualizarea cu noi caracteristici și pachete de securitate. Următoarea actualizare majoră, cunoscută ca Sun Valley, este de așteptat să debuteze în octombrie 2021. Microsoft intenționează să dezvălui următoarea generație de Windows, iar anunțul pare să sugereze că un „Windows 11” ar putea fi anunțat.

De ce nu există Windows 11

Deși există mai multe motive pentru care Microsoft nu a făcut încă noua versiune și totul se rezumă la „Windows ca serviciu”. Acesta este modul Microsoft de a vă asigura că Windows 10 rămâne cea mai recentă versiune a sistemului de operare. În loc să publice o nouă versiune a sistemului de operare la fiecare trei sau șase ani, cu noi caracteristici și schimbări, compania va actualiza în mod constant versiune actuală cu aceste actualizări incrementale.

Acest lucru păstrează totul curat și simplu, dar are ca rezultat actualizări al sistemului de operare plictisitoare. Ultima actualizare a venit cu puține schimbări, ajustând aspecte mai mici ale experienței, decât schimbarea aspectului. Cu acest lucru în minte, Microsoft ar putea să trimită încă un Windows 11, menținându-și „Windows ca serviciu” – personal aș prefera să schimbe numele în Windows OS. Windows 11 ar putea fi doar numele următoarei actualizări ale sistemului de operare, livrat exact în același mod ca și actualizările pentru versiunea 10. Ar fi mai comod, fără probleme și ușor de instalat.

Windows 10 a fost „ultima versiune a Windows” potrivit Microsoft

Windows 10

Când Windows 10 a fost anunțat pentru prima dată, Microsoft a spus că va fi ultima versiune datorită: Windows ca serviciu și angajamentul său față de actualizările constante.

Chiar acum lansăm Windows 10 și pentru că Windows 10 este ultima versiune de Windows, suntem încă în lucru la Windows 10.

fostul tehnician senior la Microsoft, Jerry Nixen – în 2015

Purtătorii de cuvânt al Microsoft reafirmând oficial cuvintele de mai sus.

Cu toate acestea, lucrurile se schimbă, iar Microsoft ar putea să lanseze un Windows 11. Acest lucru ar fi necesar doar dacă vine o nouă versiune, care a fost suficient de semnificativă pentru a justifica o schimbare de nume. Știm că Microsoft lucrează la o revizuire semnificativă pentru interfața Windows cu numele de cod Sun Valley și cred că acest lucru ar fi o bună oportunitate pentru Microsoft să renunțe la versiunile clasice și schimbe numele în „Windows OS”.

Sun Valley, cea mai mare actualizare

Windows Sun Valley

Microsoft lucrează în prezent la o revizuire a experienței pentru utilizator la Windows sub numele de cod Sun Valley. Multă lume crede că Microsoft ar putea lansa acest lucru ca „Windows 11”, deoarece schimbările care vin în această actualizare sunt suficient de semnificative pentru a o justifica. Microsoft aduce un nou meniu de pornire centrat și un designe nou pentru bara de activități, noi animații, pictograme noi, sunete și designe pentru aplicații actualizate. Sun Valley va introduce noi caracteristici cum ar fi widget-urile și multe altele.

CEO-ul Microsoft Satya Nadella și CPO-ul Panos Panay s-au referit la următoarea versiune ca „următoarea generație” a platformei, iar Nadella îl numește „cea mai semnificativă actualizare a Windows din ultimul deceniu”, sugerând că se fac schimbări mari. Unele documente sugerează că Microsoft intenționează să lanseze două versiune 21H2 în această toamnă, una bazată pe codul Windows 10 Vibranium, cum ar fi 21h1 și versiunea 20h2, iar alta bazată pe Windows Cobalt, cea mai recentă versiune a codului pe care Sun Valley este așteptat pentru a fi lansat.

Noua actualizare ar fi gratuită?

În timp ce Microsoft nu a discutat despre Windows 11, ar trebui să avem așteptări pentru o nouă lansare a sistemului de operare? Windows 10 a reprezentat un pas semnificativ în eliminarea lansării de noi versiuni ale Windows-ului. În schimb, versiunile anterioare au cerut utilizatorilor să achiziționeze un upgrade plătit sau să cumpere un calculator nou cu cea mai recentă versiune de Windows pre-instalat.

Windows 10 oferă chiar și upgrade-uri gratuite pentru Windows 7 și Windows 8, stimulând mulți utilizatori pentru a adopta cea mai nouă versiune, cu actualizări gratuite pentru următorii ani.

Dacă Microsoft ar urma să lanseze Windows 11, ne-am aștepta ca compania să ofere un program de upgrade similar între versiuni, compatibil cu toate laptop-urile și calculatoarele de azi. Cu toate acestea, la fel ca Windows 10, licențele ar fi, de asemenea, disponibile pentru achiziționarea independentă pentru noi instalații și OEM.

Concluzie

Personal cred că evenimentul următor va fi posibil în două versiuni și anume:

  • Versiunea unu a evenimentului conține partea unde se anunță noua versiune a Windows 10 care va fi combinat cu Windows 10x sub același nume și aceeași platformă cu noile caracteristici.
  • Versiunea doi a evenimentului conține partea unde se anunță noua versiune de Windows, care se va lansa cu un nou nume (Windows 11, Windows OS) și va conține combinația dintre Windows 10 și Windows 10x plus toate caracteristicile și schimbările de designe.

Până atunci sunt doar zvonuri și trebuie tratate ca atare.

Lasă un răspuns