WhatsApp permite acum utilizatorilor să trimită și să primească bani în Brazilia

Plățile prin WhatsApp sunt acum disponibile din nou în Brazilia. Serviciul de chat deținut de Facebook a relansat funcția la aproape un an după ce a intrat pentru prima dată în țară. Brazilia a servit drept platformă de lansare pentru plățile mobile ale WhatsApp – s-a lansat în India câteva luni mai târziu – însă banca centrală a forțat serviciul să suspende funcția la scurt timp după lansare. Autoritatea bancară a dat aprobarea la WhatsApp doar pentru a facilita plățile peer-to-peer susținute de Visa sau Mastercard, după ce a analizat dacă îndeplinește toate regulile privind „concurența, eficiența și confidențialitatea datelor”.

WhatsApp Pay
WhatsApp Pay

WhatsApp a încercat să evite să fie catalogat drept o companie de servicii financiare, bazându-se pe licențele bancare existente ale Visa și Mastercard. Procesorii de plăți au fost instruiți să suspende activitățile de transfer de bani prin WhatsApp, și totuși au trebuit să obțină noi permise. În ceea ce privește serviciu de chat, compania-mamă a trebuit să creeze o nouă unitate numită Facebook Pagamentos do Brasil, care acum este reglementată de banca centrală.

Deși funcția a fost relansată în Brazilia, ea nu va fi accesibilă tuturor din prima. Doar un număr limitat de utilizatori vor acea acces la funcție la început, dar vor avea opțiunea de a invita alte persoane care să folosească funcția de transfer de bani. Utilizatori vor putea să-și trimită gratuit până la 5000 de reali brazilieni (918 $) pe lună. În plus, o singură tranzacție are o limită de 1000 de reali brazilieni (184 $), iar utilizatorii nu pot procesa mai mult de 20 de transferuri pe zi.

WhatsApp poate procesa doar transferuri peer-to-peer în acest moment, dar inițial a introdus funcția pentru a ajuta micii comercianți. Companiile locale din Brazilia și India au folosit aplicația de chat ca prezență online principală, iar funcția de plată trebuia să le ajute să accepte cu ușurință plăți digitale. Facebook este încă în discuții cu banca centrală pentru plățile comercianților, iar compania se așteaptă să lanseze funcția undeva în acest an.

Lasă un răspuns