WhatsApp încercare să explice utilizatorilor politica sa de confidențialitate

WhatsApp are un nou plan pentru a explica politica sa de confidențialitate – cel care a luat foc atunci când utilizatorii au devenit îngrijorați, platforma îți va partaja mesajele cu compania-mama Facebook. Într-un anunț de joi (11 februarie 2021), compania a explicat modul în care utilizatorii pot citi noua politică și pot afla cum sunt tratate mesajele de afaceri și personale – care au standarde de confidențialitate diferite.

Noua politică de confidențialitate se referă în primul rând la companiile care folosesc mesagerie de la WhatsApp și la ce părți din datele voastre au acces. Majoritatea mesajelor WhatsApp sunt criptate end-to-end, ceea ce înseamnă că pot fi accesate doar de persoanele cu care comunicați.

Dar WhatsApp le permite utilizatorilor să trimită mesaje companiilor, iar aceste mesaje sunt extinse cu aceleași protecții. Datele din mesajele de afaceri pot fi utilizate în scopuri comerciale, cum ar fi direcționarea anunțurilor pe Facebook., iar unele dintre ele sunt stocate și pe serverele Facebook.

Noul banner WhatsApp și politica de confidențialitate explicativă.
Noul banner WhatsApp și politica de confidențialitate explicativă.

Înaintea noii lansări din 15 mai (mutată din 8 februarie), WhatsApp intenționează să ofere utilizatorilor posibiltatea de a revizui această nouă politică de confidențialitate în aplicația sa. Compania a încercat deja să-i liniștească pe utilizatori prin intermediul funcției Status, dar acum WhatsApp ca include un banner care poate fi atins pentru a extrage explicația noii politici.

Compania spune că va reaminti în cele din urmă utilizatorilor să citească noua politică și să o accepte pentru a continua să folosească aplicația.

WhatsaApp notează, de asemenea, că companiile plătesc dreptul de a folosi WhatsApp pentru a ajunge la clienți și aceste este unul dintre modurile în care aplicația poate fi furnizată gratuit. Principalele caracteristici rămân la fel de private ca oricând.

Desigur, nu este atât de privat pe cât ar crede unii utilizatorii: WhatsApp a început să împărtășească anumite informații personale precum numere de telefon și fotografii de profil cu Facebook începând cu 2016 pentru a îmbunătății recomandările prietenilor și reclamele din aplicație.

Problema în această schimbare a politicii sale este oarecum neclară. Nu a explicat ce se schimbă suficient de bine pentru utilizatori și că totul este bine.

Lasă un răspuns