Press "Enter" to skip to content

Utilizatorii Firefox primesc în curând o opțiune de traducere nativă

0

Unul dintre principalele dezavantaje ale navigatorului Firefox este faptul că nu dispune de o funcție nativă de traducere.

Nu toți utilizatorii Firefox au nevoie de ea, dar cei care au nevoie trebuie să devină activi și să descarce o extensie pentru a adăuga această funcționalitate.

Lucrările la un serviciu de traducere care să respecte confidențialitatea au început la sfârșitul anului 2019. Aceasta a fost finanțată de Uniunea Europeană, iar dezvoltatorii au creat un Firefox Translations pentru a aduce funcția de traducere în navigator.

Finanțarea a fost reînoită o dată, iar extensia numită Firefox Translations, este încă disponibilă. Supportul pentru limbi suplimentare a fost adăugat de mai multe ori, dar numărul de limbi acceptate este încă deficiar, mai ales în comparație cu Google Translate sau Microsoft Translate.

Una dintre diferențele principale este că Firefox Translations se ocupă de traducerile fără a contacta un server cloud care să facă munca grea. Odată ce un pachet de limbi a fost descărcat, traducerile sunt procesate local.

    Lasă un răspuns