Urmăriți televiziunea pe calculator cu TV-Lite – o aplicație dezvoltată de un român

  Creșterea serviciile de streaming precum Netflix i-a făcut pe oameni să speculeze cu privire la viitorul canalelor TV. În timp ce noua generație să nu se mai uite la televizor, canalele TV nu sunt încă demodate.

  Multe servicii de streaming precum Hulu și Hotstar includ canale TV în oferta lor. Canalele TV utilizează, de asemenea, streaming live pentru a transmite conținutul lor spectatorilor pe internet.

  O altă modalitate de a viziona TV este folosind IPTV. Există un număr de canale TV disponibile prin IPTV, astfel încât spectatorii să poată utiliza internetul pentru a viziona transmisa live. Unele canale sunt disponibile gratuit, în timp ce altele ar putea necesita un abonament.

  Au existat câteva aplicații Linux și Windows pentru a viziona canale IPTV, dar cele mai multe au fost oprite din dezvoltare. Un român a lucrat la o nouă aplicație care vă permite să vizionați canale TV prin IPTV pe sistemul vostru.

  TV-Lite: Noua aplicație IPTV

  TV-Lite este o aplicație de streaming IPTV cu suport pentru TV și Radio. Rulează pe sistemele de operare Windows și Linux numai dacă sunt instalate Sopcast și Acestream. TV-Lite se folosește de VLC pentru afișarea conținutului media, dar pe viitor se va implementa și opțiunea de a alege între VLC sau MPV.

  TV-Lite vine pre-configurat cu o listă bogată de canale TV care pot fi vizionate în mod legal. Dar cum am scris mai sus, aveți nevoie de Acestream și Sopcast pentru a folosit programul la adevăratul potențial.

  Puteți face dublu clic pe canalul dorit și va începe redarea conținutului în partea dreapta a listei de canale.

  De asemenea, puteți accesa ecranul complet (full screen) din Vizualizare – Ecran complet sau butonul din treapta cu cele 4 săgeți roși.

  Se pot adăuga liste cu propriile canale sau lista din altă sursă. Accesând TVLite – Gestionează liste – Adaugă listă locală pentru listele locale, iar pentru listele de canale din altă sursă se accesează TVLite – Gestionează liste – Gestionează abonamente și în partea dreaptă se dă clic pe butonul Nou.

  Instalare TV-Lite

  TV-Lite a ajuns la versiunea 0.3.1 și este o versiune stabilă, se poate instala în Windows 10 și în câteva distribuții Linux – Ubuntu, Arch Linux și Manjaro.

  [De la Ubuntu 18.04 până la cea mai nouă versiune]
  $ sudo add-apt-repository ppa:tv-lite/ppa-git
  $ sudo apt-get update
  
  $ sudo apt-get install tv-lite
  
  [Arch Linux, Manjaro]
  $ sudo yay -S tv-lite

  Instalarea în Windows se face destul de ușor, după descărcarea aplicației.

  Trebuie să rețineți că necesită Python 3, Sopcast și Acestream și este posibil ca aceste aplicații să nu fie instalate pe sistemele voastre.

  TV-Lite oferă o modalitate de a viziona canalele IPTV într-o interfață simplă și ușor de utilizat.

  Lasă un răspuns