Press "Enter" to skip to content

Una, un ajutor MPR pentru Debian și Ubuntu

0

Dezvoltatorul Gamebuntu a lansat Una, un MPR Helper pentru distribuțiile Debian, Ubuntu și cele bazate pe acestea, pentru a vă ajuta să instalați mai multe pachete terțe.

Dacă nu sunteți familiarizat cu MPR, aceasta este o platformă de distribuție a pachetelor similară cu AUR (Arch Linux User Repository) de la Arch Linux, dar concepută pentru a funcționa pe Debian GNU/Linux, Ubuntu, Linux Mint și derivate.

La fel ca în AUR, pachetele din MPR folosesc scriptul shell clasic PKGBUILD pentru a furniza informații de compilare necesare pentru a construi pachetele.

MPR, care a fost lansat în urmă cu câteva luni, vă va ajuta să instalați pachete terțe (sau versiuni mai noi de aplicații) care nu sunt disponibile în depozitele software ale distribuției pe care o folosiți.

MPR folosește un instrument numit makedeb pentru a construi, instala și gestiona pachetele din MPR. Aici intervine Una ca asistent complet MPR și înlocuitor pentru tap, asistentul inițial dezvoltat de creatorii MPR.

Una oferă suport pentru instalarea, eliminarea și actualizarea pachetelor, suport pentru dependențele pachetelor din MPR, capacitatea de a căuta, suport pentru afișarea informațiilor, suport pentru completarea automată, precum și suport pentru clonarea pachetelor din MPR, separat de instalarea propriu-zisă.

Are chiar și o funcție de actualizare automată care instalează automat versiuni mai noi de pachete și acceptă instalarea pachetelor -git dacă pachetul principal nu există.

Scopul MPR este de a limita fragmentarea pachetelor pe sistemele Debian GNU/Linux, Ubuntu și derivate, iar Una este aici pentru a face totul mai ușor. Pentru a instala Una pe distribuția voastră vizitați pagina de GitHub a proiectului.

Pentru a verifica pachetele disponibile în MPR sau pentru a contribui cu unul nou, vizitați site-ul oficial.

    Lasă un răspuns