Uitați de stocarea în cloud: Iată de ce ar trebui să treceți la copiile de rezervă locale

Stocarea în nor (cloud) este convenabilă, dar ce se întâmplă dacă pierdeți accesul la datele dvs.? Iată de ce ar trebui să rămâneți la spațiul de stocare local.

O persoană obișnuită, în zilele noastre, are mai multe fișiere digitale ca niciodată. Și majoritatea nu au unde să le stocheze. Stocarea gratuită în cloud a fost revoluționară la începutul anilor 2010, dar s-ar putea să aveți îngrijorări cu privire la lăsarea fișierelor în mâinile unei companii.

Dacă vă gândiți să treceți la backup local, iată tot ce trebuie să știți.

Motive pentru care ar trebuie să faceți schimbarea

Există nenumărate motive pentru care să treceți de la stocarea în cloud la stocarea locală a fișierelor.

Cost

Utilizarea stocării locale pentru terabytes de date este mult mai ieftină pe termen lung. Stocarea în cloud este scumpă, iar un serviciu de stocare în cloud foarte bun este și mai scump. Atât timp cât investiți în dispozitive de stocare de calitate și aveți grijă de ele, acestea ar putea rezista toată viața.

Control

Cu stocarea locală, aveți control complet asupra fișierelor dvs.; de la nivelul de securitate la persoanele cu care le împărtășiți. Nu trebuie să sperați că alte persoane vă vor proteja fișierele atunci când faceți acest lucru singur.

Permanență

Stocarea în cloud nu este o opțiune permanentă sau stabilă. Compania dvs. de stocare în cloud ar putea renunța în orice zi și ar trebui să vă mutații fișierele, care nu sunt puține, în altă parte într-un timp scurt. S-ar putea să alegeți furnizorul greșit și să fiți nevoit să vă mutați din nou la scurt timp.

Accesabilitate

Accesabilitatea poate funcționa atât pentru cât și împotriva stocării în cloud. Pentru început, aveți nevoie de o conexiune la internet pentru a vă accesa fișierele. Și, deși internetul este destul de răspândit în zilele noastre, dacă mergeți undeva în mediul rural unde nu veți avea internet, nu veți putea accesa fișierele. Același lucru este valabil și dacă locuiți undeva cu o conexiune la internet neregulat.

Tipuri de dispozitive pentru stocarea locală

Acum, pentru a efectua tranziția necesită o pregătire. Nu toate dispozitivele de stocare sunt create le fel. de aceea, ar trebui să vă așezați și să vă planificați spațiul de stocare offline și aspectul de rezervă înainte de a ieși la cumpărat dispozitive de stocare scumpe.

Hard Disk-uri externe

Un hard disk extern (EHD) este ca hard disk-ul din interiorul computerului sau laptopului, dar portabil. Este o soluție de stocare, de la câteva zeci de gigabytes care intră în buzunar, până la terabytes și are nevoie de o sursă de alimentare externă. Deoarece pot transporta o mulțime de date, EHD-urile sunt perfecte pentru stocarea pe termen lung a fișierelor pe care nu le accesați foarte des – gândiți-vă la fotografii și filme de familie sau la proiecte complete.

Unități flash

O unitate flash sau un stick USB este una dintre cele mai populare opțiuni de stocare disponibile. Deși sunt mult mai mici decât EHD, unele unități flash sunt destul de mari, de câțiva gigabytes și încap fără probleme într-un portofel.

Unitățile flash sunt alegerea perfectă pentru stocarea pe termen scurt, unde trebuie să accesați multe fișiere sau să actualizați frecvent conținutul acestuia. Un alt lucru interesant despre unitățile flash este că puteți stoca un sistem de operare, cum este Linux – Ubuntu sau Fedora. Așadar, puteți transporta mai multe sisteme de operare în buzunar dacă aveți nevoie de flexibilitate în deplasare.

Carduri (memory card)

Cardurile de memorie sunt o opțiune excelentă de stocare datorită dimensiunii și flexibilității lor. Puteți accesa un card microSD folosind telefonul, nu este nevoie de un laptop sau de un adaptor. De asemenea, funcționează cu camere și console de jocuri video.

Sunt mici, dar pot ajunge la o capacitate de o jumătate de terabytes. Deși nu ar trebuie să depindeți de cardurile microSD ca o soluție principală de stocare, să aveți una sau două poate fi util.

CD-uri și DVD-uri

Deși un pic mai vechi, CD-urile și DVD-urile funcționează în continuare ca stocare ieftină și permanentă sau pentru partajarea informațiilor offline. În funcție de dispozitivul dvs. principal, este posibil să trebuiască să obțineți o unitate externă de CD și DVD, dar acestea sunt o opțiune de reținut.

Cum se face corect

Neutilizarea corectă a stocării locale este motivul pentru care toată lumea a sărit la bordul stocări în cloud. Dar dacă sunteți pregătit să faceți schimbarea, iată cum să faceți corect.

Etichetați și organizați

Este ușor să pierdeți locația fișierelor dvs. atunci când nu există o bară de căutare. Pentru ca stocarea offline să funcționeze, aveți nevoie de un sistem în care merge totul și să le etichetați. Dar regulile sunt flexibile; le puteți sorta după tip, după dată sau categorie – cum ar fi locul de muncă, școală, personal, familie etc. De asemenea, luați în considerare tipul de depozitare, în funcție de cât de des aveți nevoie de ele.

Actualizare periodică

Spațiul de stocare extern nu va face backup singur. Este posibil să nu vă confruntați cu această problemă cu EHD-uri, deoarece acestea ar trebuie să conțină mai ales fișiere complete. Setați un memento pe telefon pentru actualizări regulate, pentru a nu pierde fișiere în caz de urgență.

Protejare

Majoritate dispozitivelor de stocare externe sunt sensibile la elementele exterioare, cum ar fi frigul extrem sau căldura, lumina directă a soarelui și apa. Dacă nu doriți să vă pierdeți unitatea scumpă și împreună cu ea toate fișierele, asigurați-vă că le stocați undeva la rece și uscat.

Verificarea semnelor pentru defecțiuni

Dacă auziți scârțâituri de la hard disk sau observați că oricare dintre dispozitivele dvs. de stocare sunt sub-performante, obțineți imediat un înlocuitor înainte de a se defecta. Acestea sunt semene că hard disk-ul dvs. o să se strice. Dar dacă le utilizați cu grijă și rar – în cazul hard disk-urilor – acest lucru nu ar trebui să fie un eveniment obișnuit.

Dublu back-up

Dacă aveți fișiere de neînlocuit, nu ezitați să le stocați pe două dispozitive de stocare diferite. În acest fel, nu le veți pierde chiar dacă unul se defectează.

Dezavantajele stocări locale

Acesta nu ar fi un articol sincer dacă nu scriu și despre toate dezavantajele pe care pe puteți întâlni atunci când treceți la utilizarea strictă a stocării locale.

Accesabilitate

Singura modalitate de a accesa fișierele dvs. este să aveți la îndemână dispozitivul de stocare, care necesită planificarea în avans înainte de orice călătorie sau navetă. Nu vă veți confrunta cu acest lucru la stocare în cloud, atât timp cât aveți o conexiune solidă la internet.

Securitate

Majoritatea opțiunilor de stocare externe sunt ușor de furat din cauza dimensiunilor mici. Este responsabilitatea dumneavoastră să protejați prin parolă toate informațiile personale pentru a vă menține confidențialitatea.

Întreținere

Atunci când se utilizează stocarea în cloud, compania furnizoare este responsabilă pentru întreținerea de rutină a serverelor. Dar această sarcină se schimbă asupra dvs. atunci când comutați la stocarea offline 100%.

Costuri

În timp ce stocarea locală este mai ieftină pe termen lung, necesită o investiție puternică în avans pentru a obține hardware de calitate, mai ales dacă aveți fișiere în valoare de terabytes.

Nesiguranța

Dacă pierdeți unul dintre dispozitivele dvs., îl defectați accidental sau dacă este furat, cu excepția cazului în care ați făcut o copie de siguranță dublă, fișierele dvs. se pierd definitiv. Acesta este un alt inconvenient cu care este puțin probabil să vă confruntați folosind un serviciu de stocare în cloud recunoscut.

Luați o decizie informată

Este important să înțelegeți avantajele și dezavantajele trecerii de la cloud la back-urile locale înainte de a face trecerea. O alegere excelentă este o decizie excelentă dacă ești cineva care apreciază confidențialitatea și controlul asupra comodității și dorești să lucrezi.

Lasă un răspuns