UE vrea un portofel digital pentru plăți, parole și ID-uri

Uniunea Europeană (UE) se pregătește să lanseze un portofel digital care să permită cetățenilor din UE să stocheze detalii de plată și parole. Aplicația va permite, de asemenea, membrilor din toate cele 27 de țări să stocheze documente oficiale precum permisul de conducere și să acceseze diverse servicii private și publice cu un singur ID online.

Până în prezent, statele membre al UE și-au emis individual propriile ID-uri digitale, dar nu toate sunt compatibile, iar adoptarea este relativ scăzută în doar 19 țări. Odată cu pandemia care forțează o mulțime de oameni să stea online, UE va promova ideea unei cărți de identitate la nivel de uniune ca modalitate de acces mai ușor la serviciile publice și private.

Uniunea Europeană avansează planurile pentru portofelul digital
Uniunea Europeană avansează planurile pentru portofelul digital

Se pare că utilizatorii vor putea să deschidă aplicația prin scanarea amprentelor sau a retinei, deși detaliile finale nu sunt încă precizate. Portofelul digital nu va fi obligatoriu, dar se presupune că va oferi cetățenilor o mai mare securitate și flexibilitate digitală. Pentru a proteja confidențialitatea, UE va împiedica companiile să utilizeze orice date culese din ID-uri pentru marketing și alte activități comerciale.

De exemplu, ați putea folosi portofelul digital pentru a închiria o mașină de la distanță prin aplicații care ar putea să vă verifice identitatea și să emită o cheie electronică, astfel încât să puteți conduce fără să așteptați la coadă. Procesul ar fi „simplu, sigur și va proteja oameni online”.

UE intenționează să lanseze noul sistem în aproximativ un an.

Lasă un răspuns