Twitter testează DM-urile vocale în India, Japonia și Brazilia

Este timpul să începeți să vorbiți – utilizatorii din anumite țări pot trimite acum mesaje vocale private de până la 140 de secunde.

Twitter lansează DM-uri vocale în India, Japonia ș Brazilia, permițând utilizatorilor să integreze mesaje de până la 140 de secunde. Deoarece caracteristica este încă un experiment din punct de vedere tehnic, va fi lansată în mod incremental.

Twitter se aruncă în DM-uri vocale

Twitter continuă să-și extindă domeniul de aplicare dincolo de conversațiile bazate pe text. Pe contul Twitter India, platforma a anunțat că utilizatorii vor putea acum să înregistreze mesaje vocale în DM.

Funcția „va fi lansată în etape”, ceea ce înseamnă că este posibil ca unii utilizatori să nu poată profita de această funcție pentru o vreme. Se pare că Twitter lansează DM vocale doar în India, Japonia și Brazilia – deocamdată.

După ce au acces la funcție, utilizatorii trebuie pur și simplu să își deschidă DM-urile și să apese pe pictograma Soundwave din partea dreaptă a casetei de mesaje. Utilizatorii pot apoi să înregistreze un mesaj vocal,să îl redea și apoi să îl trimită.

Mesajele vocale vor fi limitate la 140 de secunde, ceea ce ar putea să nu fie suficient de lung pentru explicații. Mai degrabă, este suficient doar pentru o scurtă afirmație, la fel ca limita de caractere pe care Twitter o plasează pe tweet-uri.

Această caracteristică va fi disponibilă pe iOS și Android, dar va avea funcționalități limitate e desktop. Utilizatorii vor putea asculta doar mesajele vocale pe desktop, nu vor putea și înregistra.

Anterior, Twitter și-a extins funcția de tweet-uri vocale în 2020, permițând utilizatorilor să înregistreze un tweet și să îl trimită pe twitterverse. Chiar și așa, tweet-urile vocale nu par a fi cea mai populară formă de comunicare de pe platformă – destul de rar dai peste un tweet vocal pe care să îl asculți în timpul derulării tale zilnice.

În același sens, platforma a început să testeze Space, copia sa de Clubhouse, care constă din camere de chat bazate pe voce. Space vă permite să configurați o cameră dedicată cu prietenii, unde puteți discuta numai vocal. În ianuarie 2021, Twitter a extins Space la versiunea beta pentru mai mulți utilizatori, dar nu este încă clar când va ajunge pentru toți utilizatorii.

Dacă Twitter continuă pe acest traseu, conversațiile vocale vor deveni inevitabil parte a platformei. De când Clubhouse și-a început testarea beta numai prin invitație pe iOS, alte platforme s-au grăbit să depășească aplicația înainte de a ajunge la public.

Acestea fiind spuse, Twitter nu este singura platformă care și-a creat propria copie după Clubhouse. Facebook încearcă, de asemenea, o aplicație dedicată pentru chat-urile vocale, care a fost numită neoficiale Fireside. Este clar că Twitter și Facebook văd Clubhouse ca o potențială amenințare, motiv pentru care ambele platforme au început deja să experimenteze cu clone.

Lasă un răspuns