Press "Enter" to skip to content

Twitter interzice brusc toate link-urile către Instagram, Mastodon și alți concurenți

2

Twitter nu va mai permite utilizatorilor să își promoveze prezența pe anumite platforme sociale, inclusiv Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr și Post.

Într-o postare în care prezintă aceste schimbări, Twitter spune că va lua măsuri împotriva utilizatorilor care încalcă această politică „atât la nivel de Tweet, cât și la nivel de cont”.

Acest lucru înseamnă că utilizatorii nu mai pot include în biografia lor legături către profilurile lor de pe alte rețele sociale și nici nu mai pot trimite tweet-uri care să îndrume utilizatorii să le viziteze conturile de Instagram sau Facebook.

Politica nu include doar legăturile de pe alte platforme, ci se extinde chiar și la postarea de nume de utilizator sau de handle-uri de pe platforme concurente fără URL-uri.

În timp ce pagina de asistență a Twitter implică faptul că utilizatorii nu mai pot trimite mesaje de pe platformele interzise decât dacă sunt postate încrucișat pe ambele platforme, un mesaj publicat de Elon Musk pare să contrazică această politică.

Împărtășirea ocazională a unor legături ocazionale este în regulă, dar nu mai este permisă publicitatea necruțătoare a concurenților pe gratis.

a explicat Elon Musk

De asemenea, Twitter ar putea suspenda conturile „utilizate în scopul principal de a promova conținut pe o altă platformă socială” și nu va permite utilizatorilor să se conecteze la agregatori de legături de la terți, precum Linktree sau Lnk.bio.

În ciuda tuturor acestor lucruri, Twitter este încă de acord cu promovarea plătită a acestor platforme interzise (deși această funcție nu pare să fie încă disponibilă):

Recunoaștem că anumite platforme de socializare oferă experiențe alternative la Twitter și permit utilizatorilor să posteze conținut pe Twitter de pe aceste platforme. În general, orice tip de postare încrucișată pe platforma noastră nu încalcă această politică, chiar și de pe site-urile interzise enumerate mai sus. În plus, permitem publicitatea/promovarea plătită pentru oricare dintre platformele de socializare interzise.

Twitter spune că va elimina toate tweet-urile care conțin încălcări ale politicii și ar putea suspenda temporar utilizatorii care au în profilurile lor legături câtre platforme sociale interzise.

De asemenea, va lua măsuri împotriva utilizatorilor care încearcă să ocolească această politică prin camuflarea URL-urilor către alte platforme sau „silabisirea „punctului (dot)” pentru platformele de socializare care folosesc „.” în nume pentru a evita crearea de URL-uri sau prin partajarea capturilor de ecran ale platformelor de socializare interzisă”.

Twitter nu interzice toate platformele

Alte platforme, cum ar fi Telegram, TikTok, YouTube, Weibo și OnlyFans, rămân deocamdată la adăpost de interdicția impusă, iar motivația din spatele interzicerii legăturilor către anumite rețele și nu cătreunele nu este clară.

Twitter ar trebui să fie ușor de utilizat, dar nu mai trebui să se facă publicitate gratuită.

Nici un editor tradițional nu permite acest lucru și nici Twitter nu o va face.

a scris Elon Musk pe Twitter

Twitter blochează deja legăturile câtre concurentul Mastodon la nivelul platformei. Încercarea de a trimite o legătură către mai multe servere Mastodon sau către site-ul în sine are ca rezultat un mesaj de eroare, care precizează:

„Nu putem finaliza această cerere deoarece această legătură a fost identificată de Twitter sau de partenerii noștri ca fiind potențial dăunător”.

Jack Dorsey nu este de acord

Ca răspuns la discuția de pe Twitter Support despre noua politică, fostul CEO, Jack Dorsey, a răspuns: „De ce?”.

Jack Doresey a donat recent aproximativ 245.000 de dolari pentru dezvoltarea rețelei sociale descentralizate Nostr, care este inclusă în interdicția impusă de Twitter. Jack Dorsey spune că blocarea rețelei „nu are sens”, iar în prezent numele său de utilizator Nostr este listat în biografia sa de pe Twitter, ceea ce îl poate expune riscului de suspendare.

Elon Musk s-a răzgândit

Twitter a șters tweet-urile lui @TwitterSafety și o pagină care detalia noua sa politică, după ce Elon Musk și-a cerut scuze și a spus că schimbările majore de politică vor fi supuse la vot. Povestea care urmează reflectă politica începând de duminică seara.

Legăturile postate spre instanțele de Mastodon încă nu sunt acceptate și nici nu vor mai fi acceptate pe platforma Twitter.

  1. Probabil cât de curând vor introduce ceva abonamente…vrei sa îți faci reclama… plătești

Lasă un răspuns