Press "Enter" to skip to content

Truth Social s-a lansat pe iOS

0

Truth Social este o rețea de socializare dezvoltată de noua companie media a fostului președinte Donald Trump și se găsește în AppStore, dar doar pentru SUA. Aplicația a fost disponibilă pentru descărcare cu puțin timp înainte de miezul nopții, ora de est a SUA, înainte de Ziua Președinților de pe 21 februarie.

Custom Profile on Truth Social

Serviciul pare să fie modelat după Twitter, care anterior a fost platforma de socializare preferată a lui Trump. Contul fostului președinte a fost blocat la începutul anului 2021, după ce Twitter a declarat că incită la violență în urma asaltării clădirii Capitoliului SUA.

Site-ul Truth Social se încarcă printr-o conexiune HTTP, în loc să se încarce automat prin conexiune HTTPS care este mai sigură. Pagina acceptă și conexiunea HTTPS, dar trebuie introdusă manual la începutul adresei.

Unii utilizatori care s-au înscris prin intermediul site-ului au primit mesaje de erori vagi „Ceva a mers prost”, în timp ce altora li sa spuns că au fost puși pe o listă de așteptare din cauza „cererii masive”. Acum poate toate acestea s-au mai remediat, dar încă nu avem de unde să știm dacă pentru România aplicația încă nu este disponibilă.

Politicieni și susținătorii conservatori au criticat în repetate rânduri Twitter și alte mari companii de tehnologie pentru ceea ce consideră că este o moderare prea dură a opiniilor de dreapta. Ca răspuns, un val de platforme de dreapta a crescut în popularitate, inclusiv Parler, GETTR și concurentul YouTube, Rumble.

În loc de tweet-uri, Truth Social se referă la postările individuale ca „Truths” care sunt afișate utilizatorilor într-un „Truth Feed”. Dacă vedeți un „truth” pe care doriți să-l împărtășiți cu urmăritori voștri, se pare că îl puteți „ReTruths”. Alte funcții în curs de dezvoltare sunt suportul pentru mesageria directă, precum și verificarea utilizatorului, potrivit directorului de produs al platformei.

Donald Trump on Truth Social

Truth Social a fost în versiunea beta din decembrie, cu aproximativ 500 de utilizatori pe platformă. Este dezvoltată de Trump Media and Technology Group (TMTG), care este condusă de fostul reprezentant Devis Nunes. Într-un interviu pentru Fox News, Nunes a spus că speră că serviciul va fi „pe deplin operațional” până la sfârșitul lunii martie.

O dată exactă de lansare pentru aplicația pentru Android nu a fost încă anunțată, dar site-ul Truth Social spune că va ajunge în Google Play în curând.

    Lasă un răspuns