Signal – Aplicație de mesagerie rapidă, sigură și criptată

Sunt multe aplicații dedicate comunicări prin mesaje, sunt destul astfel de aplicații care oferă criptare și securitate. În rândurile ce urmează scriu despre una dintre cele mai bune aplicații de acest gen.

Signal este o aplicație de mesagerie care oferă rapiditate, siguranță și criptare. Este o aplicație simplă și ușor de folosit care se poate instala pe orice sistem de operare (Windows, macOS, Linux, iOS, Android).

Cu această aplicație se poate trimite pe lângă mesaje, și imagini, videoclipuri, mesaje vocale, documente și chiar apeluri de voce și video. Partea ce mai atractivă este că nu percepe nici o taxă pe SMS sau MMS. În schimb ai nevoie tot timpul de o conexiune la internet pe dispozitivul unde este instalată aplicația Signal

Principala caracteristică la Signal este criptarea și confidențialitatea. Astfel că nimeni, chiar și dezvoltatori aplicației nu pot să vadă mesajele pe care le trimiteți. Doar tu și corespondenții puteți vedea mesajele respective.

Și dacă te întrebi cu poate Signal să identifice utilizatori, păi este destul de simplu. Signal utilizează numere de telefon. Celelalte caracteristici sunt:

  • Este o aplicație cross-platform disponibilă pentru macOS, Linux, Windows, iOS și Android.
  • Este o aplicație pentru comunicație instantanee cu sursă deschisă – oricine poate să contribuie la codul sursă.
  • Este o aplicație gratuită care permite oricui să o descarce și să se bucure de confidențialitate.
  • Oferă criptare modernă prin metoda end-to-end.
  • Interfața cu utilizatorul este foarte simplă.
  • Include opțiunea de a crea, adera și trimite texte pe grupuri.
  • Include opțiune de selectare a intervalelor diferite pentru dispariția mesajelor.

Site-ul oficial al aplicației Signal este signal.org


Lasă un răspuns