Seagate este prima companie care livrează 3 Zettabytes de stocare pe un Hard Disk

Dacă aveți nevoie de dovezi că cererea de stocare a datelor se accelerează, nu căutați mai departe de Seagate, care a devenit prima companie care livrează o capacitate de 3 zettabytes de stocare pe un hard disk.

Rata la care compania a trecut de la livrarea unui zettabyte este pur și uluitoare. Seagate a avut nevoie de 36 de ani pentru a livra primul său zettabyte, ceea ce s-a întâmplat în martie 2015. Patru ani mai târziu a apărut stocarea de 2 zettabyte, iar apoi luna trecută, doar doi ani mai târziu s-a atins limita de 3 zettabyte.

Desigur, următoarea întrebare pe care toată lumea o va pune este: cât de mare este un zettabyte?

După cum explică Seagate, un zettabyte este de 1000 exabytes, iar un exabyte este de 1000 petabytes. Fiecare petabyte este de 1000 terabyte. Un zettabyte are suficient spațiu de stocare pentru 30 de miliarde de filme 4K sau 60 de miliarde de jocuri video sau 7,5 trilioane de melodii MP3, conform Seagate.

1 Zettabyte
1 Zettabyte

Dacă doriți 3 zettabytes de stocare acasă, trebuie să conectați 300 de milioane de hard disk-uri de 10 TB.

Nevoia noastră de mai mult spațiu de stocare se pare că va crește, doar estimările actuale estimând că lumea va produce 175 de zettabyte de date pe an până în 2025. Mașinile care conduc singure vor reprezenta 32 de terabyte pe zi, ceea ce, desigur este muzica pentru urechi a unei companii de stocare precum Seagate, presupunând că poate ține dimensiunea unităților pe care le livrează.

Vestea bună este că Seagate se așteaptă să livreze hard disk-uri de 50 TB până în 2026, iar tehnologia de înregistrare magnetică asistată de căldură (HAMR) ar trebui să crească până la 80 TB. Și pentru stocarea pe termen lung, Microsoft lucrează la un mediu de stocare nou-nouț construit din sticlă de cuarț care a făcut deja posibilă vizionarea filmului Superman timp de mii de ani.

Lasă un răspuns