Press "Enter" to skip to content

Școala de acasă

0

Dacă tot nu merg copii la școală o vreme și am observat că Ministerul Educației nu face nimic în această privință – poate nu am urmărit îndeajuns acest subiect dar nici pe grupurile de pe WhatsApp învățătoarele nu au spus nimic. Cred că este o debusolare totală în rândul școlilor.

Am căutat pe internet cu ajutorul motoarelor de căutare DuckDuckGo și Google Search după programe și servicii care să ajute profesorii și elevii să facă Școala de Acasă cât mai ușor posibil. Din păcate nu am găsit nimic sau poate nu am știut să caut.

Așa că am ajuns să postez pe un Twitter și pe un grup de IT de pe Facebook. Pe Twitter nu mi-a răspuns nimeni, dar pe grupul de IT lumea a reacționat destul de repede cu tot felul de servicii pentru acest subiect „Școala de Acasă”.

Un articol interesant scris de Valy Grevu pe blogul lui și pe care îl puteți citi accesând link-ul: Solutii free de e-learning pentru scoli (reactie rapida).

Mai jos vă ofer o listă cu servicii gratuite sau contra cost care pot fi folosite de profesori și elevi pentru a contiua materia așa cum trebuie.

 1. Google Classroom în combinație cu G Suite for Education sau folosit separat de G Suite for Education.
 2. Google Docs pentru anumite lecții/teme.
 3. Facebook Messenger sau WhatsApp pentru o metodă rapidă.
 4. Zoom, Microsoft Team, Google Meet, Google Hangouts, Skype pentru conferință video în echipă – sunt soluții foarte bune unde elevii pot vedea profesorul și altfel se fac și lecțiile.
 5. Microsoft Office 365 în combinație cu Microsoft Team este iarăși o soluție bună pentru efectuarea Școlii de Acasă.
 6. Un serviciu foarte bun pentru videoconferință este www.gotomeeting.com
 7. Soluții românești oferite prin: scoalapenet.ro, conferintavirtuala.ro
 8. Moodle oferă servicii profesionale și mai complicate decât cele prezentate mai sus.
 9. 8×8 Meetings oferă o soluție fără a mai fi nevoie de crearea unui cont.

Dar problema rămâne pentru acei elevi care nu au un telefon sau un calculator și nu pot face Școala de Acasă așa cum trebuie. Trebuie găsită o soluție și pentru acești copii și personal încă nu am găsit nici o variantă bună.

Alte articole utile despre „Școala de Acasă” sunt:

  Lasă un răspuns