Press "Enter" to skip to content

România vs. Diaspora

2

Pe Facebook circulă un text despre cei care lucrează în alte țări și în această perioadă au venit acasă pentru că au rămas fără serviciu și nu mai avea rost să rămână acolo.

Bineînțeles că o parte din cei veniți acasă lucrau la negru sau erau la furate. Dar să nu îi băgăm pe toți români care lucrează pe dincolo în aceiași oală.

Textul de care am scris la început este:

Nu vreau sa mă cert cu nimeni, nu vreau sa fiu înțeles greșit . Dar, când 4 milioane de români au ales sa plece la muncă afară, nu au întrebat Guvernul nimic. Au plecat, au muncit, au câștigat bani, au plătit impozite în țările în care au lucrat. Bine. Acum, când e rău acolo, UNii românași, (nu toți), țipă la Guvernul României să le dea avioane speciale. Le plătim hoteluri unde stau în carantină, le plătim hrana la izolare, le plătim avioane, sute de mașini de MAI care îi duc cu girofaruri prin toata țara, le plătim medicația contra coronavirus, le dăm ajutoare. Sunt români de-ai noștri, veți spune. Corect. Dar, peste 2-3 luni, aceiași români care țipă ca din gură de șarpe acum, vor fugi din nou în Europa. Nu ar fi mai bine să le spunem: „Fraților”., a-ți avut nevoie de cei din țară, v-am ajutat. Dar, ce-ar fi să rămâneți voi acasă, să lucrați în construcții, în agricultură, în loc să aducem vietnamezi?”. Ba da, așa ar trebui, însă ei sunt români doar când dau de greu acolo, iar când le este bine sunt italieni, spanioli, francezi, englezi etc etc etc. Romania luptă pentru ei, se cheltuie zeci, sute de milioane de euro, pentru Românii de afară, sa-i aducem acasă. Dar, EI CE FAC PENTRU ROMANIA?

Sursa: www.facebook.com

Cei 4 milioane de oameni au plecat peste hotare tot din cauza statului și mai exact din cauza politicienilor și a patronilor români.

Dacă politicieni nu furau așa mult și se mai uitau și la omeni de rând să le asigure un trai decent așa cum este pe dincolo cu siguranța nu mai plecau oameni din țară.

Patronul este nevoit să aducă vietameni, indieni și alte nații tot din vina lor. Patronul când aduce un străin la lucru, îi plătește biletul de avion, îi plătește cazarea și îi oferă un salariu mediu dacă nu chiar mai mare.

De ce patronul nu oferă aceste condiți și românilor? De ce nu plătește transportul unui român din alt județ unde biletul este mult mai ieftin decât cel de avion pentru un vietnamenz? De ce nu plătește cazare? Și multe alte „de ce?”.

Dacă nu vor să facă toate acestea pentru români, măcar să plătească salariu care îl plătește străinilor din Asia de Sud-Est pe care îi aduce. Dar nu, patronul român preferă să dea un salariu minim pe economie celor din țara lui.

Acum se mai trezește căte unul să strige în gura mare că români plecați în străinătate ar trebuie să stea acolo.

Dacă politicianul și patronul român făceau treabă bună de la început, majoritatea celor 4 milioane de români lucrau în țară.

  1. Vlad Gabriel Vlad Gabriel

    Salutare Cristi! Sunt un roman ce ani în urmă îți urmăream postările și activitatea! Azi ma bucur sa te regăsesc în același domeniu! Revenind la articol doresc sa va mărturisesc ca și eu sunt un roman plecat în afară de vreo 9 ani! Pe mine ma expatriat sistemul sanitar românesc același sistem care încă nu mă lasă să mă întorc acasă! Odată cu începerea epidemiei și pe mine ma încercat gândul să mă întorc acasă, pentru familia de acolo, pentru pământul nostru românesc, dar nicidecum să apelez la statul românesc pentru repatriere! Eu și familia mea am ales să rămâne unde suntem (Spania) deși o să fim foarte încercați dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu o sa reușim sa izbăvim! Nu ne-am întors pentru a nu pune în pericol pe cei de acasă, pentru a nu ne lupta cu sistemul și pentru că avem datoria de a lupta alături de țară ce ne tratează ca oameni! De departe transmit tuturor românilor multă sănătate și să rămâneți sănătoși! Diaspora iubește tot poporul român (mai puțin clasa politică) Doamne ajută tuturor!

    • Mulțumesc pentru că îmi citești postările. Sper că îți sunt de folos.

Lasă un răspuns