Rocky Linux va fi lansat în 2021

Rocky Linux, care își propune să ofere o nouă alternativă pentru proiectele care utilizează CentOS de la Red Hat, ar trebui să fie disponibil pentru testare până în al doilea trimestru al anului 2021, potrivit dezvoltatorilor.

Red Hat, compania-mamă a CentOS Linux, a anunțat luna aceasta că își va muta activitatea de la CentOS Linux la CentOS Stream.

Unora dintre utilizatori nu le-a plăcut această mișcare și co-fondatorul CentOS, Gregory Kurtzer, a răspuns prompt cu intenția de a crea propria sa alternativă CentOS numită Rocky Linux, cu scopul de a crea „o continuitate continuă a operațiunilor de afaceri pentru companiile care rulează CentOS 8 cu mult după 2021”.

Prima versiune Rocky Linux ar trebui să fie disponibilă după martie 2021, conform celei mai recente actualizări ale proiectului.

Echipa de bază lucrează pentru a stabili infrastructura care va sprijini entitatea juridică și eforturile de inginerie necesare pentru a furniza și suporta o lansare inițială.

a declarat managerul comunități Rocky Linux, Jordan Pisaniello

Ne propunem Q2 2021 pentru a lansa prima noastră versiune Rocky Linux

Interesant este faptul că echipa Rocky Linux a optat pentru Amazon Web Services (AWS) ca platformă principală pentru dezvoltarea Rocky Linux.

AWS a fost ales în primul rând pentru a proteja integritatea lanțului de aprovizionare software pentru Rocky Linux.

a remarcat Pisaniello

Sistemul de operare va fi disponibil în regiunile comerciale standard, precum și în Amazon Web Services Gov Cloud și în China, a menționat Pisaniello.

Transparența cu comunitatea și pentru cei care se vor baza pe Rocky Linux pentru a înlocui CentOS 8 înainte de expirarea suportului este foarte importantă.” a adăugat Pisaniello.

Grupul a declarat că va furniza în curând o cronologie pentru livrarea sistemelor și a infrastructurii de dezvoltare, a infrastructurilor automate de construire a pachetelor, atunci când se va efectua testarea depozitelor de pachete și a disponibilității testări instalatorului. De asemenea, se lucrează la furnizarea unui calendar pentru testarea comunității și pentru a afla când va fi disponibil pentru lansare.

De asemenea, sunt discuții în prezent cu mai mulți furnizori de centre de date pentru găzduirea infrastructurii fizice.

Lasă un răspuns