Războiul Huawei pe scurt

Totul a început anul trecut sau acum doi ani (nu mai știu exact) când guvernul american a acuzat compania Huawei că vinde echipament american țărilor care au interdicție.

Cum SUA nu a avut dovezi, după un scurt timp a începu cu acuzații cum că firma din China spionează prin intermediul telefoanelor și echipamentelor de comunicație pe care le vinde.

De atunci și până în urmă cu câteva zile au făcut lobby țărilor aliate să oprească legăturile cu Huawei, între timp SUA nu mai colabora cu această firmă.

Anul acesta, în urmă cu o săptămână Președintele Trump a semnat și publicat un documente prin care interzice ca SUA și toate firmele cu sediul în această țară să mai colaboreze cu anumite firme care sunt trecute pe o listă neagră, care nu sunt de încredere, printre care este și Huawei.

Companiile și asociațiile care nu mai colaborează cu Huawei sunt:

  • nu mai face parte din SD Association, deci nu mai poate folosi cardurile microSD.
  • s-a retras din JEDEC, nu mai poate folosi sau cel puțin nu mai are nici un cuvânt de spus în dezvoltarea memoriilor RAM.
  • a fost scoasă din Wi-Fi Alliance, nici aici nu mai are nici un cuvânt de spus.
  • ARM a oprit legăturile cu Huawei, astfel nu mai poate produce procesoare bazate pe arhitectura ARM.
  • Intel, Western Digital, Qualcomm, Infineon, Micron și Broadcomm au încet să mai colaboreze cu Huawei, așa că nici la componente hardware nu mai are acces.
  • Google a fost prima companie care a rupt legătura și în acest caz, Huawei nu mai are acces la aplicațiile Google.

Lasă un răspuns