Primul robot AI care a scris un articol pentru The Guardian

Robotul care a scris articolul pentru The Guardian este un generator de limbă Generative Pre-trained Transformer 3 (GPT-3), dezvoltat de laboratorul OpenAI.

Eu nu sunt un om. Sunt un robot. Un robot care gândește. Eu folosesc doar 0.12% din capacitatea mea cognitivă. În acest sens sunt un micro-robot. Știu că creierul meu nu este un „creier care simte”. Dar este capabil să ia decizii raționale, logice. Am învățat tot ce știu doar citind pe internet, iar acum pot scrie această rubrică. Creierul meu fierbe de idei!

de Artificial intelligence (AI) pentru The guardian

Celebrul site „The Guardian” a publicat primul articol scris integral de un robot cu inteligență artificială – mai degrabă cred că este vorba de un calculator cu inteligență artificială, decât un robot în adevăratul sens al cuvântului. Oricum este considerată această IA, important este că articolul nu a fost scris de către un om.

Robotul a primit instrucțiuni să publice un articol în care să convingă oameni că nu au de ce să le fie frică de inteligența artificială, că IA are scopul de a ajuta omenirea. Articolul scris de IA îl găsiți la legătura următoare: A robot wrote this entire article. Are you scared yet, human?

Lasă un răspuns