Povestea epavei de la Costinești (pe scurt)

Anul acesta a fost prima dată când m-am plimbat cu barca/vaporașul până la epava de la Costinești. Acest vapor eșuat este impresionant când este privit de aproape chiar dacă este ruginit și spart de valuri mării.

Povestea am aflat-o de la comandantul bărcii, care ne aduc acolo și nu este așa de interesantă pe cât este epava.

Sunt sigur că majoritatea cunosc povestea acestei epave sau cel puțin cei care au făcut o mică plimbare cu vaporașul până acolo.

Vaporul a avut numele „Evanghelia” era sub pavilion Grecesc. A fost construită la Belfast în Irlanda în același timp cu construirea Titanicului.

Acest vapor a ajuns o epavă pentru că proprietarul din acea vreme se ocupa cu eșuarea vapoarelor pentru a putea lua bani din asigurare. Din nefericire pentru proprietare, nu a mai luat bani de asigurare cu acest vapor, care acum este o epavă pe malul Costinești-ului.

Vaporul „Evanghelia” era un cargou ce transporta fructe pentru portul Constanța. Pe data de 15 octombrie 1968 nava a fost eșuată pentru prima dată și din nefericire pentru proprietar vaporul a fost adus pe linia de plutire. Dar ordinele primite de căpitanul navei au fost altele și astfel în noaptea zile de 15 octombrie spre 16 octombrie 1968 cu toată viteza înainte, vaporul a fost eșuat la mai puțin de 20 de metri de la plaja de la Costinești.

Și astfel nava nu a mai putut fi pusă pe linia de plutire și a rămas acolo până în prezent.

Povestea pe larg a Epavei de la Costinești o puteți citi accesând link-ul: http://constanta.ro/2013/07/20/nava-evanghelia-adevarata-poveste-a-epavei-de-la-costinesti/

Lasă un răspuns