Petiție pentru Windows 7 cu sursă deschisă

Pe 14 Ianuarie, Windows 7 a ajuns la „sfârșitul vieții” sale oficial, punând capăt actualizărilor sale, cu excepția câtorva cazuri.

Free Software Foundation (FSF) solicitând printr-o petiție lui Microsoft să „actualizeze” Windows 7 la open source și astfel să își repare toate greșelile pe care le-a făcut în timpul celor 10 ani.

Îi chemăm să-l elibereze ca software gratuit și să-l acordăm comunității pentru a studia și îmbunătății. Întrucât există deja un precedent pentru eliberarea unor utilități de bază pentru Windows ca software gratuit, Microsoft nu are nimic de pierdut prin eliberarea unei versiuni a sistemului lor de operare despre care ei înșiși spun că „a ajuns la sfârșitul său”

Free Software Foundation

Astfel FSF are trei cereri pentru directorii de la Microsoft și acestea sunt:

  • Solicităm ca Windows 7 să fie lansat ca software gratuit. Viața lui nu trebuie să se termine. Dă-i comunității să studieze, să modifice și să partajeze.
  • Vă rugăm să respectați libertatea și confidențialitatea utilizatorilor dvs., nu pur și simplu să-i forțați la cea mai nouă versiune de Windows.
  • Ne dorim mai multe dovezi că respectați cu adevărat libertatea utilizatorilor și nu folosiți aceste concepte ca marketing atunci când vă este convenabil.

Nimic de pierdut?

Adevărul este că or să există ceva probleme, dacă Windows 7 ar fi eliberat ca open source. Dar FSF ar insista că Microsoft nu „are nimic de pierdut”, dar nu este chiar așa.

În mod evident, Microsoft ar pierde utilizatorii care în curând sau în cele din urmă – vor face trecerea la Windows 10 (dacă nu vor căuta alt sistem de operare).

Mai mult de atât, există un pericol mai evident pentru Windows 10, deoarece o bună parte din codul Windows 7 a fost inclus în cel mai recent sistem de operare al Microsoft.

Cu toate acestea FSF vrea să strângă 7.777 de semnături și petiția ar putea ajunge acolo pentru că în acest moment (când am scris acest articol) sunt 2624 de semnături, și vorba despre această petiție se duce ma departe.

Această petiție am semnat-o și eu pentru că sunt un fan și utilizator al programelor libere și cu sursă deschisă, chiar dacă folosesc și Windows 10. Pe calculator am sistemul elementary OS pe lângă Windows plus programe cu licență liberă pe amândouă sisteme.

Upcycle Windows 7 petition image

Lasă un răspuns