Partidul European Pirat (EU-PP) nu este de acord cu eliminarea criptări

Luni, 11.11.2020, Serviciul Național de Radio Austriac (Austrian National Service Broadcaster – ORF) a publicat un proiect secret al unei rezoluții planificate a Consiliului European care urmărește să elimine criptarea. Conform rezoluției, serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Telegram sau Signal trebuie să permită guvernelor să decripteze și să intercepteze comunicațiile online. Partitul European Pirat fac apel la responsabilitatea reprezentanților serviciilor publice de a menține și proteja dreptul fundamental la viață privată, precum și securitatea infrastructurii noastre de comunicații digitale.

De asemenea, EU-PP face apel la toți utilizatori de Internet să contacteze guvernele înainte de data limită (12.11.2020) pentru a primi informații. Din păcate, această informație a ajuns prea târziu la noi.

Propunerea este în conformitate cu atacurile regulate ale guvernelor privind criptarea sigură a conținutului, făcute sub masca luptei împotriva criminalității organizate și a terorismului.

Nu există nici o „portiță în spate / partial backdoor” pentru comunicațiile online. Trebuie acordată prioritate securității tuturor comunicațiilor noastre. Aceasta a fost poziția clară a Parlamentului European din 2017 și este, de asemenea, cea mai mare prioritate a piraților.

spune Marcel Kolaja, vicepreședintele pirat al Parlamentului European

Contrar a ceea ce guvernele ar vrea să credem, trebuie să alegem între interceptare și securitate. Cei care vor să sacrifice criptarea pentru a permite ascultarea vor distruge protecția secretelor private, a secretelor de afaceri și a secretelor de stat și vor deschide ușa spionajului în masă de către serviciile de informații străine, precum și a atacurilor cibernetice

explică piratul Patrick Breyer, europarlamentar German

Din punct de vedere tehnic, este imposibil să se acorde acces la comunicații criptate în siguranță numai pentru scopuri „legale”. De îndată ce serviciile de mesagerie permit decriptarea comunicațiilor private, de exemplu prin implementarea portițelor din spate sau furnizarea de chei principale (master key), securitatea comunicațiilor este întreruptă definitiv – nu numai în scopurile „legitime” prevăzute de guvernele naționale.

a adăugat Mikuáš Peksa, europarlamentar și președinte al Partidului Pirat European

Contrar celor susținute de președenție, nu există o cale intermediară între susținerea „drepturilor fundamentale și a securității digitale a guvernelor, industriei și societății” și ruperea criptării de la un capăt la altul. Prin urmare, solicităm respingerea strictă a propunerii de către reprezentații guvernului național. Cerem cetățenilor Europei să ne ajute acum și să ne contactăm imediat guvernele.

subliniază, Markéta Gregorová, europarlamentar Ceh

Mai jos găsiți scrisorile care vă pot ajuta să contactați reprezentanțele dvs. permanente ale UE în fiecare țară. Mai mult, textul este tradus în câteva limbi europene.

Pentru fiecare traducere, este adăugată adresa de e-mail a reprezentanțelor dvs. permanente specifice ale UE.

Nu uitați să adăugați semnătura dvs. la sfârșitul scrisorii.

Main ENGLISH version of the letter.

Reprezentanta României Permanente la UE bru@rpro.eu

GERMAN version – send it to: info@bruessel-eu.diplo.de

CZECH version – send it to: eu.brussels@embassy.mzv.cz

FRENCH version – send it to: courrier.bruxelles-dfra@diplomatie.gouv.fr

GREEK version – send it to: mea.bruxelles@rp-grece.be

SLOVAK version – send it to: eu.brussels@mzv.sk

SPANISH version – send it to: reper.bruselasue@reper.maec.es

ITALIAN version – send it to: rpue.rpue@esteri.it

ESTONIAN version – send it to: permrep.eu@mfa.ee

ICELANDIC version – send it to: Delegation-Iceland@eeas.europa.eu

Sursa: European Pirate Party

Lasă un răspuns