Parlamentul UE vrea un încărcător comun

Parlamentarii Europeni au cerut într-un număr foarte mare, Joi 28 Ianuarie 2020, reguli pentru a stabili un încărcător comun pentru toți producătorii de dispozitive mobile din Europa.

Membrii Parlamentului European au votat 582 de voturi pro la 40 de voturi contra, pentru o rezoluție prin care solicită Comisiei Europene, care elaborează legile UE, să se asigure că consumatorii UE nu mai sunt obligații să cumpere încărcătoare noi cu fiecare dispozitiv nou.

Comisia ar trebui să adopte noi norme până în Iulie, conform rezoluției parlamentarilor. Cerând o nevoie urgentă de acțiuni de reglementare a UE pentru reducerea deșeurilor electronice, abilitatea consumatorilor să facă alegeri durabile și să le permită să participe pe deplin la o funcționare eficientă și funcțională pe piața internă.

Rezoluția a declarat că, în 2016, deșeurile electronice au fost de 16.6 kilograme (36,6 lire sterline) pe cap de locuitor al UE, pentru un total de 12,3 milioane tone, o cantitate inutil de mare.

Rezoluția de Joi, 28 Ianuarie, nu a specificat care ar trebuie să fie standardul de încărcare mobilă, dar dispozitivele mobile non-Apple, laptopurile și tabletele sunt încărcate tot mai mult prin USB-C. Chiar și propriile modele de iPad Pro 2018 ale Apple au adoptat USB-C, astfel încât sunt șanse mici să se aleagă alte porturi în afară de USB-C.

De asemenea, rezoluția a spus că încărcarea wireless se poate dovedi benefică prin atenuarea deșeurilor, dar a cerut Comisiei să adopte regulii care să asigure încărcătoarele fără fir să poată încărca multe dispozitive mobile.

Bineînțeles că această mutare ar afecta compania Apple mai mult decât orice altă companie, iPhone și majoritatea produselor sale mobile sunt alimentate de tehnologia Lightning, în timp ce dispozitivele Android sunt alimentate de conectori USB-C.

Apple a declarat că industria s-a mutat deja la USB-C și că reglementare pentru a forța conformitatea va înăbuși inovația. Un conector comun ar avea rezultate un munte de deșeuri.

Comisia Europeană, care funcționează ca executiv pentru UE, a impus un încărcător comun de mai bine de un deceniu.

În 2009, patru companii care includ Apple, Samsung, Huawei și Nokia au semnat un memorandum voluntar de înțelegere pentru a armoniza încărcătoarele pentru noile modele de smartphone-uri care vor intra pe piață în 2011.

Cu toate acestea, oficialii Comisiei spun că abordarea voluntară nu funcționează și că executivul UE analizează acum legislația și a inclus încărcătorul comun ca unul dintre seturile de acțiuni pentru acest an.

Lasă un răspuns