Press "Enter" to skip to content

Parlamentul UE adoptă reguli de criptografie care încalcă confidențialitatea

0

Legislatorii Uniunii Europene au votat în favoarea măsurilor controversate de a scoate în afara legii tranzacțiile cripto anonime, o mișcare conform căreia industria a spus că va înăbuși inovația și va invada confidențialitatea.

Propunerile sunt menite să extindă cerințele împotriva spălării banilor care se aplică convețional la suma de peste 1.000 € către sectorul cripto. De asemenea, elimină limitele pentru plățile cripto, astfel chiar și cele mai mici tranzacții cripto ar trebuie să fie identificate, inclusiv pentru tranzacțiile cu portofele negăzduite sau auto-găzduite.

Măsurile suplimentare aflate în discuție ar putea duce la separarea schimburilor cripto nereglementate de sistemul financiar convențional.

Guvernele naționale au declarat în decembrie că doresc să renunțe la pragul de 1.000 € pentru cripto, pe baza faptului că plățile digitale pot eluda cu ușurință limita și să includă portofelele private care nu sunt operate de furnizorii de active cripto reglementate.

Membrii Partidului Popular Europea (PPE) de centru-dreapta s-au opus multor dintre schimbările mai controversate, condamnând ceea ce ai au numit „interzicerea de facto a portofelelor auto-găzduite”.

Astfel de propuneri nu sunt justificate, nici proporționale. Cu această abordare de reglementare a noilor tehnologii, Uniunea Europeană va rămâne în urma altor jurisdicții mai deschise la minte.

a declarat purtătorul de cuvânt al PPE pentru economie, Markus Ferber.

O propunere legală separată, de asemenea, discutată ar opri transferurile către furnizorii de servicii cripto „neconforme”, care îi includ pe cei care operează în UE fără autorizație sau care sunt afiliați sau stabiliți în afara oricărei jurisdicți.

Votul de joi (31.02.2022) a avut loc în ciuda obiecțiilor din partea importanților participanți din industrie, cum ar fi Coinbase, și din partea experților juridici, care au avertizat că încălcările excesive de grele ale confidențialității ar putea face față unor provocări legale în instanțele UE.

Conform noilor reguli, Coinbase ar trebui să raporteze autorităților de feicare dată când un client a primit peste 1.000 € în criptomonede dintr-un portofel auto-găzduit, a avertizat CEO-ul bursei, Brian Armstrong, într-un tweet.

    Lasă un răspuns