Părerea mea despre bacșiș

Am fost la un magazin de cartier să mai cumpăr una alta pentru acasă și cum o cunosc pe doamna care vinde acolo, povestim de fiecare dată.

Astăzi mi-a spus că a văzut la televizor că au început barmani și chelneri că se plâng că nu mai primesc bacșiș aproape de loc. Iar uni patroni au spus că sunt de acord ca acești bani să apară pe nota de plată.

Eu personal nu sunt de acord cu aceste bacșiș-uri din următoarele motive:

  • chelneri/țele și barmani/țele primesc un salariu exact pentru acel lucru pentru sunt angajați/te
    • să prea comanda, să zâmbească, să vorbească frumos, să aducă comanda și să nu își lase saliva în comanda pe care ți-o aduce.
  • patroni oferă un salariu exact pentru cele menționate mai sus

Bani aceștia care se numesc „bacșiș” eu îi consider la fel ca șpaga. Același lucru se întâmplă când dai șpagă. Ai pretenția să se ocupe de tine și să fie mai atent.

Chelneru/rița care primește un bacșiș altcumva se comportă cu clientul care dă acești bani față de cel care nu dă nimic. Același lucru face și un doctor și/sau asistentă care primește o șpagă.

Știu că în alte țări se practică bacșiș-ul, la fel se practică și la noi dar nu la același nivel pentru că diferența de salariu este foarte mare.

Știu că nici voi care lucrați în baruri, restaurante etc. nu sunteți de acord cu ce am scris mai sus chiar dacă este adevărat.

De exemplu și eu lucrez cu oameni, dar ar trebui să primesc bacșiș pentru că vorbesc frumos cu ei. Am dreptate sau nu?

Lasă un răspuns