Press "Enter" to skip to content

OpenAI lansează GPT-4 care schimbă regulile jocului

0

OpenAI a lansat GPT-4, o actualizare a modelului de inteligență artificială care alimentează populara inteligența artificială generativă ChatGPT.

GPT-4 aduce îmbunătățiri extraordinare modelului, care poate acum să accepte și să proceseze date atât în format text, cât și imagine, apoi să răspundă în mod corespunzător la solicitările utilizatorului.

GPT-4 reprezintă un salt uriaș înainte, cu capacitatea de a procesa mai multe cuvinte, formate și date decât GPT-3.5, și ar putea schimba lucrurile mult mai mult decât știm.

OpenAI a dezvăluit modelul GPT-4 îmbunătățit

La 14 martie 2023, OpenAI a anunțat GPT-4, modelul său îmbunătățit de inteligență artificială. GPT-4 este punctul culminant al unui proces de doi ani în care OpenAI și-a reconstruit „întreaga gamă de învățare profundă”, reparând problemele ChatGPT și problemele de aliniere a AI și bazându-se pe succesul fulminant al ChatGPT (care utilizează GPT-3.5).

În urmă cu un an, am instruit GPT-3.5 ca un prim „test de funcționare” a sistemului. Am găsit și corectat unele defecte și ne-am îmbunătățit bazele teoretice. Ca urmare, exercițiul de instruire al GPT-4 a fost de o stabilitate fără precedent, devenind primul nostru model de mari dimensiuni a cărui performanță de instruire am reușit să o prezicem cu exactitate din timp.

Cea mai mare schimbare pentru majoritatea utilizatorilor este că GPT-4 poate accepta acum un mesaj care conține imagini și text. Noul model poate genera răspunsuri contextuale pe baza imaginii pe care o încărcați, generând reacții asemănătoare cu cele umane chiar și în cazul în care vă confruntați cu mai multe imagini.

OpenAI nu a menționat încă procesarea video, dar trebuie să ne imaginăm că procesarea și analiza video sunt mult mai aproape.

OpenAI prezintă GPT-4 cu exemple impresionante

OpenAI a prezentat, de asemenea, capacitățile GPT-4 într-o transmisiune în direct, pe care o puteți urmări mai jos.

Dezvoltatorul a prezentat cum GPT-4 ar putea fi folosit mai întâi pentru a construi un nou bot Discord de la zero, care ar putea apoi să construiască un site web funcțional pornind de la o imagine desenată grosolan cu câteva cuvinte simbolice.

În timpul transmisiei în direct se axase în primul rând pe modul în care dezvoltatorii pot folosi GPT-4, dar a fost o prezentare impresionantă a capacităților GPT-4, care vor continua să se îmbunătățească, mai ales în comparație cu ceea ce se poate face cu ChatGPT.

GPT-4 este acum disponibil

GPT-4 este deja disponibil pentru utilizatorii ChatGPT Premium. Noul model GPT-4 a intrat în funcțiune odată cu anunțul, iar utilizatorii folosesc deja modelul actualizat.

ChatGPT actualizat cu GPT-4

Cu toate acestea, OpenAI a sublinia că, deși GPT-4 este o îmbunătățirea semnificativă, are încă „limitări similare cu modelele GPT anterioare”.

GPT-4 va mai minți în continuare, va comite declarații false, greșeli de raționament și va „halucina asupra faptelor”.

Dar, aceste momente ar trebui să fie semnificativ reduse, ceea ce face ca rezultatele GPT-4 să fie semnificativ mai demne de încredere și mai precise decât GPT-3.5.

    Lasă un răspuns