Nu mai există inovație în sectorul telefoanelor

Astăzi am citit un articol despre viitorul telefon Nokia 9 Pure View, articol la care am lăsat și un comentariu.

Din ce am observat eu de câțiva ani în sectorul telefoanelor nu mai există inovație aproape de loc, nu se mai aduce nimic nou. Tot ce aduc telefoanele de la o generație la alta este câte o mică actualizare la componentele hardware – dar nu la majoritatea, ci din contră, la foarte puține.

Nici măcar la software nu se mai aduce nimic nou, doar actualizări de securitate și câte o funcție două, de două ori pe an sau ceva de genul.

Tot ce s-a adus a fost acel noche/breton, 4/5 camere foto pe spate și alte nebuni de genul de care foarte puțini utilizatori sunt interesați.

În afară de inteligența artificială și realitatea argumentată, ceva inovator nu s-a mai adus. Și parcă și aceste două tehnologi stau acum pe loc, cel puțin la ce vedem noi utilizatori de telefoane.

Era să uit de senzorul de amprentă care este inclus direct în ecranul telefonul, eu zic că este o tehnologie utilă și destul de inovatoare.

Sper să se remedieze această situație și în doi, trei ani să se aducă mai multă inovație în acest sector al tehnologiei.

Lasă un răspuns