Mozilla a lansat un nou serviciu, Firefox VPN

Mozilla a lansat în versiunea beta noul serviciu Firefox VPN care este planificat de multă vreme, și care face parte din Firefox Private Network. În prezent, există o listă de așteptare pentru accesul la VPN în versiunea beta, astfel find mai greu de testat serviciul.

Spre deosebire de opțiunea gratuită plugin-ului Firefox Private Browsing, care protejează doar unele date de navigare , serviciul VPN privat criptează toată activitatea rețelei pe dispozitivele cu Windows și Android, dar se pregătește versiuni și pentru macOS, iOS și Linux. Are suport pentru toate browser-ele pentru calculator și telefon, dar și pentru aplicațiile de Windows 10.

Mozilla a depus mult efort pentru a se asigura că datele utilizatorului sunt complet ascunse în timpul utilizării VPN. Firefox Private Browsing folosește serviciul Mullvad VPN pentru protejarea datelor. Mullvad VPN este apreciată pentru politica sa de confidențialitate, iar Mozilla spune că s-a asociat cu Mullvad în mod special pentru că nu înregistrează datele utilizatorului.

Firefox Private Network folosește de asemenea noul standard WireGuard VPN, ceea ce îl face unul dintre puținele servicii VPN care rulează pe acest protocol. Mozilla spune că WireGuard face ca rețeaua Firefox Private Network să fie mai rapidă și mai sigură decât serviciile VPN care folosesc protocoale mai comune – cum este OpenVPN. În ceea ce privește rețeaua în sine, Mozilla are servere în peste 30 de țări și până la 5 dispozitive pot utiliza serviciul simultan de pe un singur cont. Acest lucru este puțin mai limitat decât alte servicii, cum ar fi accesul la Private Internet, dar în egală măsură cu altele precum NordVPN și ExpressVPN.

Firefox Private Browsing VPN costă 5 dolari pe lună în perioada beta și oferă o garanție de returnare de 30 de zile dacă anulați în prima lună. Acest abonament este mai ieftin în comparație cu alte VPN-uri premium, însă Mozilla aplică acest abonament doar în timpul versiunii beta.

Lasă un răspuns