Press "Enter" to skip to content

Mousai este o aplicație de recunoaștere a melodiilor pentru Linux

0

Data viitoare când doriți să identificați o melodie pe care o auziți între-o emisiune TV, film sau alt videoclip, încercați aplicația Mousai.

Mousai dezvoltată de SeaDev este o aplicație de recunoaștere a melodiilor pentru desktop sau laptop pentru distribuțiile bazate pe Linux (GNU/Linux) – numită după vechea zeiță greacă a cântecului și a muzicii. Aplicația este construită în GTK și folosind API-ul de recunoaștere a melodiilor AudD, Mousai este practic Shazam pentru Linux.

Mousai - Welcome

Aplicația este ideală pentru identificarea unui cântec pe care l-ați auzit într-o emisiune TV, reclamă sau film, sau când lucrați la o cafenea, iar radioul din magazin redă o piesă despre care trebuie să știți mai multe.

Uneori vă mai uitați la o emisiune TV sau film pe laptop și auziți o melodie care vă place, dar habar nu aveți cine o cântă sau cum se numește. Metoda cea mai comună de căutare a melodiei este reținerea câtorva cuvinte din melodie, apoi căutarea pe Google sau DuckDuckGo cu cuvântul „lyrics” sau „versuri” și sperând că găsiți melodia.

Mousai - Listening

Dar cu Mousai se poate selecta sursa audio de la calculator și se poate lăsa aplicația să asculte și să descopere cum se numește melodia și cine o interpretează.

Mousai folosește API-ul AudD, care are o rată limitată. Acest lucru înseamnă că puteți folosi aplicația doar pentru a „asculta” gratuit câteva melodii pe zi. Dacă vreți să ascultați mai multe melodii trebuie vă înregistrați pe site-ul API-ului și să folosiți propria cheie API. Rețineți că AudD are propria politică de confidențialitate pe care ar trebui să o verificați înainte de a utiliza această aplicație sau de a vă înscrie pentru acces la API.

Câteva „facilități” suplimentare vin în Mousai, cum ar fi posibilitatea de a asculta fragmente de melodii identificate anterior și de a accesa un site populat cu legături pentru e reda integral o melodie pe serviciile populare de streaming, inclusiv Spotify.

Mousai - Song List

Mousai este în totalitate la cerere; nu rămâne să „asculte” în fundal, așa cum fac aplicațiile similare pentru Windows și macOS, ceea ce este un bonus frrumos.

Trebuie să știți și să vă așteptați ca aplicația să nu poată să identifice anumite melodii mai puțin populare sau melodii extrem de noi. Dacă intenționați să „testați” aplicația cu melodii nepopulare sau dintr-o zonă mai „obscură”, trebuie să vă așteptați la mesajul „Sorry. The song was not recognized”. Rețineți că căutările nereușite consumă din rația zilnică de melodii gratuite.

Instalare Mousai

Programul este gratuit și cu sursă deschisă disponibil prin platforma Flathub.

    Lasă un răspuns