Press "Enter" to skip to content

Microsoft testează reclame în File Explorer-ul din Windows 11

0

Microsoft a început să testeze reclame pentru unele produse ale sale în aplicația File Explorer pe dispozitivele care rulează cea mai recentă versiune de Windows 11 Insider.

Noua „funcție” Windows 11 a fost descoperită de un utilizator Windows și Windows Insider MPV, care a distribuit o captură de ecran a unei notificări de reclamă afișată deasupra listei de foldere și fișiere din File Explorer, managerul de fișiere implicit din Windows.

După cum se arată în captura de ecran, Microsoft va folosi astfel de reclame pentru a promova alte produse Microsoft, de exemplu, despre cum să „scrie-ți cu încredere în documente, e-mail, și internet cu sugestii avansate de scriere din Microsoft Editor”.

După cum vă puteți imagina, reacția la acest lucru a fost adversă, unii spunând că File Explorer este „unul dintre cele mai proaste locuri pentru a afișa reclame”, în timp alții au adăugat că aceasta este calea de urmat dacă Microsoft dorește ca utilizatorii să renunțe la File Explorer pentru altceva.

S-a încercat reproducerea acestui lucru pe un sistem care rulează cea mai nouă versiune de Windows 11 Insider, dar aceste anunțuri nu au mai apărut.

Acest lucru poate fi explicat probabil de faptul că Microsoft derulează un experiment de testare A/B care încearcă să evalueze succesul unei astfel de caracteristici.

Windows 11 File Explorer Ads

Nu este prima dată când Microsoft a adăugat mesaje promotionale în File Explorer, deoarece în 2016, Microsoft a afișat o reclamă OneDrive în aplicație.

Cu toate acestea, compania dn Redmond nu s-a oprit la File Explorer și a testat reclame pentru aplicația gratuită Windows 10 Wordpad în urmă cu 2 ani.

De asemenea, compania a început să afișeze reclame pentru Micrososft Edge în meniul Start al Windows 10 de fiecare dată când utilizatorii căutau un navigator concurent, solicitând-ule să descarce noul Edge.

Unele dintre aceste teste au avut și consecințe nedorite, Microsoft stricând meniul de pornire și bara de activități în timp ce testa o promovare a Microsoft Teams pe Insiders.

    Lasă un răspuns