Press "Enter" to skip to content

Mediul de lucru Budgie în curând pe Fedora

0

În ultima vreme, proiectul comunității Red Hat, Fedora, a câștigat o bază de utilizatori destul de decentă. În timp ce mediul de lucru GNOME este alegerea implicită, Fedora oferă, de asemenea, o varietate de alte medii de lucru sub formă de Fedora Spins.

Acest lucru înseamnă că vă puteți bucura de o experiență cu KDE Plasma, MATE, Xfce și alte câteva medii de lucru cu Fedora, fără un efort suplimentar. Preferați KDE Plasma în loc de GNOME? Descărcați versiunea KDE Plasma și instalați Fedora exact ca versiunea implicită.

Singurul mediu de lucru care lipsește de la Fedora Spins este mediul de lucru Budgie.

Budgie devine independent

Mediul de lucru Budgie a apărut o dată cu proiectul Solus Linux în jurul anului 2014. A existat o evoluție regresivă cu proiectul Solus și Budgie în ultima vreme. Proiectul Budgie este acum independent de Solus Linux.

Abordarea sa cu un aspect modern este plăcută de mulți utilizatori Linux. Acesta este motivul pentru care multe alte distribuții Linux majore precum Ubuntu, Manjaro, openSUSE au început să ofere variante cu Budgie.

Fedora nu a avut mediul de lucru Budgie la Fedora Spins până acum, dar asta s-ar putea schimba la următoarea lansare a Fedora.

Budgie trimis pentru includere în Fedora

Joshua Strobl, dezvoltatorul principal al proiectului Budgie, a anunțat vestea într-o postare pe Reddit.

Am trimis acum Budgie Desktop și microcosmosul său de programe (Budgie Control Center, Budgie Screensaver, Budgie Desktop View) pentru includerea în Fedora, începând cur rawhide (37) și backporting la 36. Acest lucru va fi menținut/suportat „oficial”, după cum folosesc Fedora Silverblue + rawhide pe laptopul meu de serviciu și îmi voi trece mediul de lucru pe Fedora Silverblue.

Joshua Strobl, dezvoltator principal al Budgie

Aceasta înseamnă că, dacă pachetul este aprobat de echipa Fedora, ar trebui să puteți instala Budgie și unele elemente Budgie în Fedora 37 și Fedora 36.

Dar acest lucur nu este sfârșitul povești. Joshua menționează că se gândește, de asemenea, să introducă și să susțină o versiunea oficială de Fedora Spin cu Budgie. Înseamnă că utilizatorii vor putea descărca un ISO al Fedora preîncărcat cu mediul de lucru Budgie în loc de GNOME sau alt mediu de lucru.

Nu este clar dacă vorbește despre Fedora Spin oficial sau despre o nouă versiune neoficială numită „Fudgie”, care este întreținută complet de el.

Fedora + Budgie este o veste bună

În orice caz, mediul de lucru Budgie care vine în Fedora este o veste bună. Oferă mai multe opțiuni utilizatorului de Fedora, iar Budgie este un mediu de lucru destul de ușor. Utilizatorii cărora le plac atât Fedora, cât și Budgie ar trebui să se poată bucura de ce e mai bun din ambele proiecte.

    Lasă un răspuns