Press "Enter" to skip to content

Linux este mai sigur pentru că dezvoltatorii se întrec pentru a remedia defectele de securitate

0

Linux ca platformă este mult mai sigură decât Microsoft Windows și Apple macOS, conform noilor cercetări realizate de Google Project Zero. Evaluarea mai mare nu se datorează faptului că Linux este în mod inerent sigur și securizat. Se datorează faptului că dezvoltatorii care întrețin platforma lucrează din greu la remedierea defectelor de securitate.

Au fost destul de multe descoperiri de defecte de securitate și vulnerabilități în Linux. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că platforma care alimentează milioane de servere și calculatoare personale este nesigură pentru utilizarea zilnică. Proiectul Zero de la Google a publicat rezultatele unei cercetări care arată ca dezvoltatorii Linux fac o treabă mai rapidă de a remedia defectele de securitate decât oricine altcineva. În mod surprinzător, dezvoltatorii care lucrează pentru a menține Linux par a fi mai rapizi decât echipa internă a Google.

Echipa de cercetare de la Project Zero a analizat defectele remediate care au fost raportate între ianuarie 2019 și decembrie 2021. Ei au descoperit că programatorii open source, în medie, au rezolvat problemele Linux în doar 25 de zile. În plus, dezvoltatorii Linux au redus în mod constant zilele necesare pentru a corecta defectele de securitate. În 2019, dezvoltatorii au remediat defecte într-o lună. Acum, adesea remediază defecte în decurs de două săptămâni.

În același timp, la Apple le-a luat aproximativ 69 de zile, lui Google ia luat 44 de zile, iar Mozilla a rezolvat defecte în aproximativ 46 de zile. Windows este în prezent cel mai popular sistem de operare pentru uz casnic și de birou, dar este îngrijorător să observăm că Microsoft a avut nevoie de puțin sub trei luni, în medie, pentru a rezolva defectele de securitate.

Raportul a analizat, de asemenea, timpul necesar dezvoltatorilor pentru a remedia vulnerabilitățile de securitate din sistemele de operare mobile. În ciuda faptului că s-a confruntat cu mult mai multe amenințări de securitate, Apple a reușit să emită patch-uri pentru iOS mai rapid decât a făcut-o Google pentru Android.

Pentru cei care nu știu, Project Zero este echipa Google de cercetare în domeniul securități. Caută vulnerabilități și lacune de securitate într-o varietate mare de platforme. Când echipa descoperă o defecțiune, le oferă dezvoltatorilor 90 de zile pentru a remedia probleme de securitate. Cercetătorii care lucrează în echipă au indicat că, în general, toate companiile devin mai bune și mai rapide în rezolvarea defectelor.

    Lasă un răspuns