Alexe-Cristian Moldovan

Acasă Depanare software Testimoniale
donatie
logo

Socializare

Diverse

Contact

Am onoarea să vă salut

Ce date colectează Ubuntu?

Logo Ubuntu

Noua versiune de Ubuntu include un nou instrument de colectare a datelor și multă lume nu știe exact care sunt aceste date pe care le colectează echipa Ubuntu.

Canonical a anunțat înainte să apară Ubunu 18.04, că această versiune va conține acest instrument care va ajuta pe viitor dezvoltarea și îmbunătățirea Ubunu. S-a mai anunțat că Canonical intenționează să publice rezultatele online pentru oricine dorește să le vadă, din păcate acest lucru nu va prea curând.

Toți cei care instalează Ubuntu au și opțiune de a renunța la trimiterea de informații despre sistem.

Este foarte important să știm că Ubuntu și Canonical nu colectează sau trimite date identificabile. Nu se colectează numele de utilizator, nici un detaliu despre Ubuntu Single Sign-on, nu colectează adresele IP.

Datele pe care le colectează sunt următoarele:

Aceste sunt toate informațiile pe care la colectează. Așa cum am scris mai sus, nu se colectează numele de utilizator, adrese IP, localizare, listă de programe sau drivere instalate. Informațiile colectate apar și în terminal când se rulează neofetch sau screenfect și utilizatori le pun pe diverse forumuri când cer ajutorul pentru diverse probleme.

Eu recomand ca toți cei care folosesc Ubuntu să permită să colectarea de date pentru că în teorie dezvoltatori pot să prioritizeze corecțiile, suportul și dezvoltarea sistemului.

Acum că știți cum stă treaba cu colectarea datelor despre sistem veți participa la aceste rapoarte sau nu?

Copyleft © 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 - Temă de Alexe-Cristian Moldovan

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii sunt libere (GNU AGPL).
Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.