Alexe-Cristian Moldovan

Acasă Depanare software Testimoniale
donatie
logo

Socializare

Diverse

Contact

Am onoarea să vă salut

Backup, Backup – să nu se repede povestea cu Webfactor

Backup

Și eu ca majoritatea despre Webfactor, de fapt nu despre această firmă care practic a tras o mare țeapă tuturor începând cu locația unde a stat în chirie.

În primul rând această poveste trebuie să fie o învățătură de minte pentru toată lumea din online care deține un site/blog etc.

Chiar dacă ai un cont la cea mai mare firmă de hosting din România sau din afară, backup-ul este sfânt. Faci un backup săptămânal la tot ce dețin în online și aceste salvări le ți cel puțin în două locuri. Un loc în propriul calculator și un loc să fie într-un cont în cloud.

Eu personal am backup la sit și articole pe GitHub și pe MEGA, astfel nu am ce pierde dacă firma de hosting dispare peste noapte. Plus că la mine este mult mai ușor de ținut o copie de rezervă pentru că situl nu este pe WordPress alt al CMS, unde este un pic mai complicat de a face o copie de rezervă.

Chiar și domeniul pe care îl ai asigură-te că este pe numele tău, că sunt șanse mare să îl pierzi dacă firma de unde ai cumpărat domeniul dispare peste noapte. Este foarte greu să recuperezi domeniul dar cu noile legi este un pic mai ușor de recuperat pentru că toate domeniile .ro vor avea o dată de expirare.

Copyleft © 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 - Temă de Alexe-Cristian Moldovan

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii sunt libere (GNU AGPL).
Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.