Alexe-Cristian Moldovan

Acasă Depanare software Testimoniale
donatie
logo

Socializare

Diverse

Contact

Am onoarea să vă salut

Anonimitate prin motorul de căutare

Search Engine

Într-un articol un pic mai vechi am scris despre două servicii foarte bune pentru anonimitate și securitatea personală. Dacă în acel articol a fost vorba de poșta electronică și de rețea privată virtuală, în acest articol voi prezenta câteva motoare de căutare care nu stochează nici o informație personală despre tine așa cum o face Google Search, Microsoft Bing și altele.

DuckDuckGo, Ixquick și Search Encrypt sunt cele mai cunoscute motoare de căutare care nu stochează nici o informație personală. DuckDuckGo este cel mai popular motor de căutare din această categorie și a fost dezvoltat în Statele Unite ale Americi, Ixquick a fost dezvoltat în Olanda, iar Search Encrypt a fost dezvoltat în Cipru.

Eu ca de obicei recomand să folosești siturile dezvoltate în Europa, pentru că sunt mai de încredere, dar nici situl dezvoltat în SUA nu este de ignorat.

O mică descriere:

DuckDuckGo este un motor de căutare care pune accent pe protejarea confidențialității utilizatorilor și evitarea bulei de filtrare a rezultatelor căutării personalizate. DGG se distinge de alte motoare de căutare prin faptul că nu își construiește profiluri alte utilizatorilor și afișează același rezultat tuturor pentru un anumit termen de căutare.
Ixquick este cel mai puternic motor de căutare din lume care utilizează cea mai avansată tehnologie de căutare meta. Rezultatele căutării Ixquick sunt mai cuprinzătoare și mai precise decât alte motoare de căutare. Capabilitățile unice ale Ixquick includ o căutare avansată, o căutare globală și o rafinare a puterii.
Search Encrypt este un motor de căutare pe Internet care prioritizează menținerea confidențialității utilizatorilor și evitarea bulei de filtrare a rezultatelor căutării personalizate. Search Encrypt se diferențiază de alte motoare de căutare utilizând criptarea locală la căutări și expirarea istoricului întârziat. Search Encrypt accentuează pașii de anonimizare a datelor utilizatorilor, mai degrabă decât construirea de profiluri comportamentale asupra utilizatorilor.

Mai multe informații:

Copyleft © 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 - Temă de Alexe-Cristian Moldovan

Textul și imaginile din pagină sunt libere (CC BY-SA). Codul sursă al paginii sunt libere (GNU AGPL).
Oricine este liber să folosească, să copieze, să modifice și să (re)distribuie această lucrare în condițiile licențelor de mai sus.