Intel Clear Linux mai bun decât Windows și Ubuntu pe un laptop AMD

Distribuția Clear Linux dezvoltată de Intel arată în unele teste că este un sistem de operare mai bun decât Windows 10 și Ubuntu pe un laptop Motile M141 de 199$ cu un procesor AMD Ryzen 3200U, placă video încorporată Vega 3 și 4 GB de memorie RAM.

Site-ul Phoronix a rulat o serie de 50 de teste cu Fedora 31, Ubuntu 18.04 LTS și Ubuntu 20.04 împotriva Intel Clear Linux. Prin testele făcute s-a constatat că Intel Clear Linux a bătut popularele distribuții Fedora și Ubuntu în 78% din teste.

Nu este surprinzător numai faptul că o distribuție mică și necunoscută depășește cu ușurință sistemele de operare consacrate sau faptul că Intel este compania din spatele distribuției.

După cum vă puteți imagina, Clear Linux este optimizat pentru procesoarele Intel, dar se pare că funcționează extraordinar de bine și pe arhitectura AMD.

Clear Linux a fost mai bun ca celelalte distribuții de la codificarea video/audio până la OpenGL și teste grafice, și la multe altele. Acest lucru înseamnă că Clear Linux a depășit și Windows 10 Home, care a fost preinstalat pe laptop.

Cine va alege un laptop ieftin de 200$ pentru a lucra în editare video sau foto? Probabil că nimeni, dar Phoronix subliniază faptul că diferența de performanță tinde să crească cu cât procesorul este mai bun.

Una dintre cele mai ușoare metode de a obține performanță mai bună de la dispozitivele hardware vechi sau mai slabe este înlocuirea lui Windows cu un sistem bazat pe Linux.

În acest caz, destul de surpinzător, Clear Linux este câștigătorul surpriză.

Lasă un răspuns