În curând o alternativă pentru Chrome OS, Ubuntu Web

Pe măsură ce lumea se îndreaptă către serviciile bazate pe cloud, putem efectua aproape fiecare sarcină folosind un singur browser. Acesta este unul dintre motivele pentru care sistemul de operare Chrome OS integrat cu Google Chrome a devenit cel mai popular sistem de operare centrat pe web.

Chiar dacă Chrome OS folosește nucleul Linux, este disponibil exclusiv pentru doar pentru hardware-ul Google, cum ar fi Chromebook. Prin urmare , dacă căutați o alternativă, în curând veți putea experimenta potențialul de cloud computind chiar de pe laptopul dvs. utilizând Ubuntu Web.

Ubuntu Web OS cu navigatorul Firefox

Ubuntu Web este un proiect nou care își propune să construiască un sistem de operare alternativ/înlocuitor pentru Chrome OS care combină puterea Ubuntu Linux și a navigatorului Mozilla Firefox. Spre deosebire de Chrome OS, acesta se bazează pe Firefox pe care îl puteți rula probabil pe orice calculator.

Interesant este că proiectul a fost demarat de același tânăr dezvoltator, Rudra Saraswat, care a lansat recent Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

În afară de anunțul de mai sus, nu a mai fost dezvăluită nici o altă informație. Comunitatea este încă în discuții pentru a alege o interfață grafică ușoară în mod implicit.

Allan Carvalho, unul dintre membrii proiectului, spune că Ubuntu Web este un proiect care a ajuns să concureze cu Chrome OS, bazat pe browserul Firefox.

Cu toate acestea, Ubuntu Web nu este un nou concurent pentru Chrome OS bazat pe Linux. În timp, am fost martorii mai multor sisteme de operare bazate pe cloud precum Apricity OS sau Cub Linux, care urmăreau să devină o alternativă / un înlocuitor pentru Chrome OS.

Din păcate, ambele proiecte au fost oprite, iar în prezent nu mai există un concurent direct al Chrome OS. Prin urmare, ar fi interesant să vedem dacă Ubuntu Web ar putea oferi ceea ce urmărește.

Lasă un răspuns