Google va sprijini oficial rularea sistemului de operare Chrome pe computerele vechi

În ultimii cinci ani, o companie numită Neverware a permis persoanelor fizice, școlilor și companiilor să transforme calculatoarele și MAC-urile vechi într-un Chromebook cu software CloudReady. Frumusețea sistemului de operare este că vă permite să prelungiți viața unui calculator care astfel ar fi învechit.

În această săptămână, Google a achiziționat Neverware și acum intenționează să transforme CloudReady într-o versiune oficială a sistemului de operare Chrome. Când se întâmplă acest lucru, Neveware spune că utilizatorii săi existenți vor putea face upgrade fără probleme la software-ul actualizat. Mai mult, odată ce această tranziție este finalizată, Google va sprijini CloudReady în același mod în care face în prezent cu sistemul de operare Chrome. Home Edition of Cloudready nu se schimbă, iar compania declară că s-a angajat să ofere suport clienților săi din educație și întreprinderi. Mai mult, nu există nici un plan de modificare a prețurilor în acest moment, iar Google va onora orice licență actuală pentru mai mulți ani.

Nu numai că această achiziție are mult sens din perspectiva Google, dar este greu de văzut un dezavantaj pentru utilizatori CloudReady. Faptul că sistemul de operare nu a fost acceptat oficial de Google a fost unul dintre puținele dezavantaje ale software-ului. Înseamnă că nu puteți instala aplicații Android pe dispozitivele CloudReady, chiar dacă se bazează pe sistemul de operare Chromium. Odată cu această achiziție, suportul pentru aplicațiile Android devin mult mai probabil. Asistența directă de la Google va face, de asemenea, software-ul mai atrăgător pentru școli și companii, deoarece acestea pot primi ajutor direct de la companie dacă au probleme tehnice.

Lasă un răspuns