Google va anunțat un nou serviciu Google Pay și un card de debit

Google se pregătește pentru un anunț video în direct (video live stream) care va avea loc peste 4 ore, mai exact la ora 19:27 – ora României.

Imagini cu un card de debit marca Google au apărut în aprilie, împreună cu instrumente de gestionare a banilor în aplicația Google Pay, la fel ca Apple Card pentru utilizatorii iPhone din aplicația Wallet de pe iOS.

Videoclipul are premiera astăzi, miercuri de la ora 9:27 AM (PT) – 19:27 ora României pe canalul YouTube de la Google – încorporat mai sus. Clipul este pus în așteptare pentru fluxul în direct care va începe în acel moment, iar descrierea clipului este:

Vă invităm să urmăriți în direct și să aflați mai multe despre noua aplicația Google Pay, concepută pentru vă ajuta să vă îmbunătățiți relația cu bani. Vine pe Android și iOS, începând din SUA.

Descrierea acestui videoclipul se potrivește cu imaginile scurse în aprilie. Google trebuie să fie gata de a lansa propriul sistem bancar susținut de guvern, care oferă utilizatorilor instrumente vizuale de cheltuieli și modalități ușoare de gestionare a cheltuielilor. Încă nu există alte detalii despre funcțiile exacte ale unui astfel de card de debit sau ale programelor de recompense, dar Google ar trebuie să anunțe toate acestea.

Odată cu lansarea Apple Card, Google crede că poate umple golul lăsat de Apple: un cont bancar virtual. Apple Card este în cele din urmă un card de credit și nu folosește numere de rutare pentru a primi cecuri sau plăți ACH, iar avantajul pe care îl are Google este de a deschide un cont bancar care nu va depinde de istoricul de credite și ar putea satisface atât utilizatori de Android cât și utilizatori de iOS.

Google a avut deja un card de debit în trecut. Cardul Google Wallet era un cont de debit MasterCard care extrăgea fonduri direct dintr-un sold Google Wallet sau dintr-o metodă de plată salvată. Pe atunci, ideea cardului Google Wallet rivaliza mai mult cu cardul de debit de la PayPal, dar în cele din urmă serviciul a fost oprit.

Având în vedere resursele, datele și infrastructura Google, nu este nici o îndoială că poate lansa un fel de „Google Bank”. Dar Google este, de asemenea, cunoscut pentru lansarea de servicii convenabile și apoi la renunțarea lor dacă nu merg așa cum își doresc.

Lasă un răspuns