Google+ se închide

Google a anunțat de ceva vreme că a avut probleme de securitate cu rețeaua de socializare Google+ și că vor să o închidă.

Astăzi când am deschis calculatorul, internetul este plin de astfel de articole plus că un astfel de anunț apare și când intri pe Google+. Unde este un link care te duce la o pagină pentru mai multe informații și îți recomandă să salvezi toate datele de pe G+ – doar dacă vrei.

Începând cu data de 1 aprilie 2018, rețeaua nu va mai fi accesibilă și cu data de 2 aprilie vor șterge toate conturile inclusiv toate datele de acolo (postări, poze, etc.)

Mai multe detalii despre acest subiect se pot afla de aici și datele pot fi salvate de aici.

Google+ se închide din două motive mari, și acestea sunt:

  1. G+ nu a prins la lume și în comparație cu alte site-uri de socializare, foarte puțină lume folosea G+.
  2. Anul trecut s-a descoperit o breșă de securitate care a afectat 52,5 milioane de utilizatori.

Alternative la Google Plus nu prea sunt dacă nu îți place Facebook, Twitter etc. În acest moment pot spune că singurul site de socializare care poate înlocui micul G+ este MeWe. O rețea de socializare care nu prea este cunoscută la noi, pe dincolo altfel stă treaba.

O altă rețea de socializare care pare interesantă din descrierea de pe site este Openbook care va apărea în momentul când se închide Google Plus. Openbook este o rețea de socializare opensource și axată pe securitatea personală a utilizatorului. Abia aștept să apară această rețea pentru a o testa și să văd dacă va prinde bine.

Rețele de socializare sunt mult mai multe care nu sunt așa de cunoscute la noi, cum sunt: Diaspora*, Mastodon. Cele două menționate mai sus sunt cam singurele care se apropie de Google+ ca interfață și utilizare.

Lasă un răspuns