Google Photos nu va mai avea stocare nelimitată

În urmă cu 5 ani Google a lansat un serviciu foarte util și care a devenit popular foarte repede printre utilizatori de telefoane inteligente, dar nici pe calculatoare nu a fost neglijat. Google Photos a prins bine pe orice platformă și orice sistem de operare.

În acest moment Google Photos are o ofertă de stocare foarte atractivă prin faptul că oferă stocare gratuită nelimitată la poze și clipuri în format HD, iar stocarea lor în format original este pe bază de abonament prin Google One.

Din păcate pentru noi și din fericire pentru ei, începând cu data de 1 iunie 2021, stocarea nelimitată va fi schimbată cu stocarea gratuită până în 15 GB. Și această știre nu este tot, pentru că în acestă stocare gratuită de 15 GB va fi inclus și Google Drive și Gmail.

Pe scurt, cei 15 GB de stocare gratuită va fi oferită pentru Google Photos, Google Drive și Gmail. Aceste trei servicii nu vor mai avea stocarea separată, vor avea stocarea împreună.

Pentru cei care nu le ajunge această stocare, au posibilitatea să își facă un abonament lunar/anul prin Google One. O singură excepție se va face pentru utilizatori de smartphone-uri Pixel, astfel pozele acestor utilizatori nu vor fi contorizate.

Google își justifică decizia declarând că nu face decât să adopte aceeași politică folosită de majoritatea companiilor online, și ei oferă oricum mai mult spațiu de stocare decât alte servicii, precum iCloud al celor de la Apple care vine cu doar 5 GB.

Cum am scris mai sus, cei care au nevoie de mai mult spațiu de stocare își pot face un abonament prin Google One care începe de la 10 lei pe lună pentru 100 GB și poate ajunge la 50 de lei pe lună pentru 2 TB.

Lasă un răspuns