Press "Enter" to skip to content

GIMP a lansat o nouă versiune ce include Clone Tool Tweaks și suport pentru Windows Ink

0

O nouă versiune a GIMP este disponibilă pentru descărcare și are câteva caracteristici interesante.

Deși nu este o versiune nouă stabilă – GIMP 2.10.28 este cea mai recentă versiune stabilă (și versiunea pe care o veți găsi în depozitele Ubuntu 21.10) – lansarea lui GIMP 2.99.8 este încă o cărămidă pe drumul către versiunea GIMP 3.0.

Toate instrumentele GIMP pentru clonare (de exemplu: clone, heal și perspective clone) funcționează acum când sunt selectate mai multe straturi (layers). Utilizatorii de Wayland vor fi încântați să audă că indicatorul de selecție funcționează din nou și că au fost blocate o serie de „huge memory leaks” – deși dezvoltatorii GIMP refuză să-și asume creditul pentru acestea.

Export al unei imagini în format JPEG-XL
Export al unei imagini în format JPEG-XL

Alte modificări includ întoarcerea focalizării pe pânză făcând clic oriunde pe caseta de instrumente sau zone fixe, s-a adăugat suport pentru fișierele JPEG-XL și posibilitatea de a gestiona fișiere .psd mai mari de 4GB.

Windows Ink

Utilizatorii beneficiază de suportul îmbunătățit al tabletei grafice în această revizuire, datorită includerii suportului Windows Ink în GTK3 de către Luca Bacci.

Aceasta este o piatră de hotar imensă pentru artiștii care utilizează Windows, deoarece mai multe tablete grafice sau dispozitive tactile vin cu suportul Ink implicit, în timp ce interfața veche Wintab necesită drivere specifice.

a declarat GIMP
Opțiune pentru Windows Ink
Opțiune pentru Windows Ink

Cei care rulează GIMP 2.99.8 pe Windows vor găsi o opțiune de a comuta între Wintab și Windows Ink în: Preferințe > Dispozitive de intrare (Preference > Input Device).

Descarcă GIMP 2.99.8

GIMP 2.99.8 este un program gratuit și open source. Pentru descărcare trebuie să accesați pagina pentru dezvoltatori a site-ului GIMP, unde utilizatori de Linux for găsi legături spre versiunile Flatpak, iar utilizatori de Windows vor găsi fișierul .exe și fișierul .torrent.

Ca versiune în dezvoltare, trebuie să vă așteptați la defecte, blocări sau comportamente neașteptate dacă îl utilizați – deci țineți cont de acest lucru atunci când vreți să îl instalați.

    Lasă un răspuns