Press "Enter" to skip to content

G20 vrea să ajungă la un consens politic privind activele criptografice

0

Grupul celor 20 de țări (G20) se străduiește să construiască un consens politic cu privire la activele criptografice pentru o mai bună reglementare globală, a declarat pe data de 14.12.2022 Secretarul Federal Indian pentru Afaceri Economice, Ajay Seth.

India, care deține în prezent președenția G20, a găzduit în perioada 13-15 decembrie, la Bengaluru, prima reuniune a adjuncților băncilor centrale și de finanțe din cadrul grupului.

Implicațile activelor criptografice pentru economie, politica monetară și sectorul bancar ar trebui studiate pentru a informa acest consens, a declarat Ajay Seth în cadrul unei conferințe de presă în cea de-a doua zi a forumului.

Reglementarea ar trebui să decurgă din punctul de vedere politic adoptat. De fapt, una dintre prioritățile care au fost puse pe masă este de a ajuta țările să ajungă la un consens în ceea ce privește abordarea politică a activelor criptografice.

a spus Ajay Seth

Discuțiile au avut loc după prăbușirea bursei de criptomonede FTX, care a dus la solicitarea unei bune supravegheri a piețelor de criptomonede.

FTX, fondul său de acoperire Alameda Research și zeci de afliliați au depus luna trecută o cerere de faliment în SUA, după ce platforma de tranzacționare a suferit un val de retrageri și un acord de salvare a eșuat.

    Lasă un răspuns