Funtoo Linux și Sabayon se unesc

O știre importantă a vine în lumea Linux și anume că Sabayon, care a fost printre primele dacă nu chiar prima distribuția care oferă un Gentoo ușor de folosit, își unește forțele cu Funtoo – un derivat din Gentoo.

Funtoo Linux este o distribuție bazată pe Gentoo, construit în jurul unei viziuni de bază privind îmbunătățirea tehnologiilor de bază din Gentoo Linux.

funtoo.org

Sabayon este o distribuție bazată pe Gentoo, care urmează filozofia „work out of the box”, oferind utilizatorului un număr mare de aplicații gata de utilizare și un sistem de operare auto-configurat

sabayon.org

Anunțul a fost făcut atât pe site-ul Sabayon cât și pe site-ul Funtoo. Unificarea celor două distribuții vine după o serie de decizii și ședințe între cele două echipe.

După mulți ani de experiență, cunoștințe acumulate și instrumente dezvoltate, echipele speră ca împreună să ofere cea mai bună experiență Linux într-un format binar. Mai ales că au aceeași viziune comună pentru crearea unei comunități prietenoase și inovatoare.

Fiecare proiect își va menține propria personalitate, proiect și management. Unirea celor două echipe va fi mai mult pe partea de cooperare și împărțirea instrumentelor de lucru și a programele proprii create.

Rezultatul cel mai vizibil al acestei colaborări este construcția următoarei versiuni de Sabayon, care va avea bazele pe Funtoo. Dar aceste va fi doar primul pas.

Lasă un răspuns