Press "Enter" to skip to content

Fundația OpenWallet ajuta la dezvoltarea de portofele digitale

0

Fundația Linux a anunțat planurile pentru o nouă inițiativă de colaborare menită să sprijine interoperabilitatea între portofelele digitale, construită pe o bază open source.

OpenWallet Foundation (OWF), este idera lui Daniel Goldscheider, directorul general al companiei Yes.com, anunțul dezvălui o gamă largă de participanți din partea mai multor actori din industrie, inclusiv Okta, Ping Identity, Accenture, CVS Healt și OpenID Foundation, printre alte câteva organiseme publice și private.

Având în vedere că Fundația Linux este gazda proiectului, acest lucru conferă OWF o influență considerabilă, deoarece se străduiește să permită ceea ce Goldscheider numește o „pluralitate de portofele bazate pe un nucleu comun”, potrivit unui comunicat de presă.

Vestea vine, de asemenea, în contextul în care organismele de reglementare din întreaga lume acționează pentru a sprijini concurența prin impunerea interoperabilității între sisteme, inclusiv în Europa.

Portofelele digitale evoluează

Pentru cei neinițiați, portofelele digitale sunt, de obicei, servicii online bazate pe programe care permit oamenilor să efectueze tranzacții electronice cu alte persoane și companii – unele dintre cele mai populare portofele din prezent sunt PayPal, Apple Wallet și Google Wallet.

Dar portofelele digitale au trecut treptat dincolo de plăți și apar ca înlocuitori potențiali pentru tot cea ce ați putea păstra în portofelul fizic – Apple, de exemplu, permite acum șoferilor să își stocheze permisul de conducere în format digital pe iPhone.

Apariția criptomonedelor deschide noi cazuri de utilizare pentru portofelele digitale, cu toate că, în general, diferitele blockchain-uri sunt incompatibile.

Și metaversul – atunci când acesta va deveni realitate – se va baza în mare măsură pe interoperabilitate și standarde deschise, astfel încât participanții să poată efectua plăți și să se poată identifica în lumile virtuale.

În acest context, OWF încearcă să își lase amprenta, cu sprijinul unei serii de organizații care acoperă tot felul de industrii și grupuri de interese.

Infrastructura universală a portofelului digital va crea capacitatea de a trasporta identitatea, banii și obiectele tokenizate dintr-un loc în altul în lumea digitală.

Urmează o schimbare masivă a modelului de afaceri, iar afacerea digitală câștigătoare va fi cea care va câștiga încrederea de a accesa direct datele reale din portofelele noastre pentru a crea experiențe digitale mult mai bune.

a declarat David Treat – conduce proiectele metaverse și blockchain la Accenture

OWF plănuiește să sprijine o multitudine de cazuri de utilizare în domeniul identității, al plăților, al cheilor digitale și multe altele. În același mod în care e-mail-urile și SMS-urile sunt interoperabile (oamenii pot trimite mesaje altora chiar dacă au furnizori de servicii diferiți).

OWF face eforturi pentru a dezvolta ceea ce numește un „motor open source sigur și multifuncțional” pe care oricine îl poate folosi pentru a construi portofele digitale care să se potrivească cu alte portofele digitale.

O „pluralitate”, așa cum o numește Goldscheider, oferă un indiciu cu privire la adevărata intenție în acest caz – nu urmărește neapărat să creeze cel mai mare furnizor de portofele digitale și să dea jos de pe piedestal pe cei de la Apple sau Google, ci mai degrabă să alimenteze o mulțime de noi furnizori care, în mod colectiv, ar putea depăși în număr giganții din acest spațiu.

Într-adevăr, obiectivul declarat al OWF este de a atinge în cele din urmă „paritatea funcțiilor cu cele mai bune portofele disponibile”.

Suntem convinși că porofelele digitale vor juca un rol esențial pentru societățile digitale. Programele deschise sunt cheia interoperabilității și a securității.

a declarat Jim Zemlin, directorul executiv al Linux Foundation

Merită menționat faptul că OWF nu intenționează să dezvolte ea însăși un portofel digital sau să creeze noi standarde – este vorba de promovarea unui efort de colaborare, al comunității, pentru a dezvolta o fundație deschisă pentru orice organizație să își creeze propriile portofele digitale.

    Lasă un răspuns