Press "Enter" to skip to content

Fedora 37 se poate instala numai pe calculatoarele cu UEFI

0

Pentru lansarea lui Fedora 37 de la sfârșitul aestui an, dezvoltatorii vor să deprecieze suportul pentru versiunile vechi de BIOS și să facă din UEFI o cerință obligatorie pentru sistemele x86_64.

O propunere de modificare a fost publicată ieri pentru deprecierea suportului pentru BIOS-ul vechi începând cu Fedora 37. Această depreciere nu va elimina suportul pentru BIOS, dar nu va accepta instalări non-UEFI pentru instalările noi de Fedora x86_64. În cele din urmă, planul este pentru eliminarea completă a suportului pentru BIOS. Cei care rulează Fedora pe un sistem cu BIOS vor putea în continuare să facă trecerea la Fedora 37 fără o nouă instalare.

BIOS

Având în vedere că Fedora a eliminat suportul pentru sistemele hardware x86 (32 de biți) și având cerințe pentru sistemul de operare doar pentru hardware-ul x86_64 (64 de biți), această schimbare nu ar trebui să afecteze prea mulți utilizatori, în afară de cei care au UEFI-ul dezactiva pe calculatorul lor.

UEFI este deja o cerință pentru cei cu Secure Boot sau actualizările de firmware pentru capsule de sistem prin FWUPD. Această propunere de modificare este cu mult întârziată și se speră că va fi aprobată de FESCo, în timp ce suportul pentru BIOS este eliminat în întregime într-o lansare la scurt timp după Fedora 37.

Mai multe detalii despre propunerea Fedora pentru deprecierea suportul pentru BIOS puteți afla de pe pagina Fedora Wiki.

    Lasă un răspuns