Facebook va colecta toate datele de la WhatsApp. Ar trebui să trecem cu toți la Signal sau Telegram

Signal și Telegram au multe de oferit și nu au nimic de-a face cu Facebook.

WhatsApp și-a schimbat politica de confidențialitate la începutul acestei săptămâni și acum vă cere să partajați datele personale cu Facebook. Mișcarea vine la aproape șapte ani după ce Facebook a achiziționat serviciul pentru 19 miliarde de dolari. WhatsApp a pus bazele pentru partajarea datelor în 2016, dar în acel moment le-a permis utilizatorilor să folosească serviciul chiar dacă nu erau de acord cu politica de confidențialitate.

Dar această opțiune va dispărea începând cu 8 februarie. Dacă nu sunteți de acord să partajați date cu Facebook și companiile asociate, nu veți mai putea folosi WhatsApp. Datele care sunt partajate includ numele, numărul de telefon, fotografia de la profil, adresa IP, lista de contacte din telefon, jurnalele aplicațiilor, datele de diagnosticare și mesajele de stare.

WhatsApp spune că mișcarea este concepută pentru a „îmbunătăți” și „personaliza” serviciile și ofertele sale, dar realitatea este că schimbarea politicii vizează ca Facebook să aibă și mai mult acces la datele voastre, astfel încât să poată adapta anunțurile în funcție de interesele voastre.

Deci, acum este cel mai bun moment pentru a renunța la serviciul de mesagerie deținut de Facebook și pentru a căuta altă aplicație de mesagerie. Din fericire, există multe aplicații excelente de mesagerie pe Android și iOS și veți găsi o mulțime de servicii axate pe confidențialitate, care oferă un set de funcții similare. Aplicația cea mai bună este Signal; platforma utilizează același protocol de criptare end-to-end ca WhatsApp, astfel încât mesajele și apelurile voastre sunt întotdeauna private.

Signal are un set de caracteristici similar cu WhatsApp și nu vă vinde datele.

Cel mai bun dintre toate, Signal nu este deținut de nici una dintre marile companii de tehnologie și este administrat în scop non-profit, bazându-se pe donații și subvenții pentru a plăti costurile de dezvoltare, servere și lățime de bandă. Fondatorul Signal, Moxie Marlinspike, este un susținător puternic al mesajelor axate pe confidențialitate și s-a angajat să nu vândă niciodată datele utilizatorilor sau să afișeze anunțuri în cadrul serviciului.

Cu Signal, obțineți în esență cele mai bune caracteristici pe care WhatsApp le poate oferi – criptare end-to-end și apeluri de voce și video – fără toate opțiunile ascunse ale Facebook. Aplicația în sine poate fi descărcată gratuit din Play Store și App Store și are clienți pentru Windows, macOS și Linux. Este ușor de folosit și funcționează bine pe telefoanele ieftine cu Android, precum și pe telefoanele scumpe, deși nu există încă o versiune web, versiunile dedicate sistemelor de operare sunt decente.

Împreună cu camerele individuale și de grup, Signal poate fi folosit și ca aplicație pentru SMS pe telefon. De asemenea, puteți efectua apeluri audio și video, puteți partaja fotografii și videoclipuri cu prietenii și familia sau puteți muta cu ușurință camerele de grup din WhatsApp. Signal este acum platforma de mesagerie aleasă pentru Comisia Europeană și este ușor de văzut de ce. Signal are un set de caracteristici robust, iar poziția sa față de confidențialitate o face o alternativă excelentă la WhatsApp.

Mai este Telegram. Platforma de mesagerie este bazată pe cloud și funcționează pe mai multe dispozitive în același timp, puteți partaja videoclipuri de până la 2 GB, puteți configura camerele de grup cu până la 200.000 de membri și puteți accesa funcții puternice de personalizare.

Telegram este, de asemenea, o alternativă puternică – în special pentru discuții de grup.

Camerele Telegram sunt criptate în mod implicit folosind protocolul MTProto, dar veți găsi criptare end-to-end doar pentru camerele secrete. Serviciul a implementat recent apeluri audio, dar nu există opțiunea pentru apeluri video. Nu veți găsi anunțuri în aplicație și nici datele personale nu vor fi vândute.

În ceea ce privește veniturile, Telegram este încă deținut de fondatorul și CEO-ul Pavel Durov și cum serviciul a depășit 500 de milioane de utilizatori, va primi funcții plătite pentru „echipele de afaceri și utilizatorii avansați”.

Toate caracteristicile gratuite în prezent vor rămâne gratuite. Vom adăuga câteva funcții noi pentru echipele de afaceri sau utilizatorii avansați. Unele dintre aceste funcții vor necesita mai multe resurse și acestea vor fi plătite de acești utilizatori premium. Utilizatorii obișnuiți vor putea să se bucure în continuare de Telegram – gratuit, pentru totdeauna.

a declarat Pavel Durov.

Telegram este disponibil gratuit în Play Store, App Store și există clienți pentru Windows, macOS și Linux. Cea mai bună parte este că funcționează și pe web, deci, dacă nu vă pasă de apelurile video și doriți o platformă pentru camerele de grup, Telegram are multe de oferit.

Între Signal și Telegram, aveți două aplicații excelente care vă protejează confidențialitatea. Acesta este un moment la fel de bun ca oricare altul pentru a renunța la WhatsApp care este deținut de Facebook.

Lasă un răspuns