Disney+ a primit suport pentru ChromeOS și Linux

Când Disney+ (serviciul de video on demand) a fost lansat, utilizatori de ChromeOS și Linux nu au putut să utilizeze serviciul. Problema a fost că Disney+ nu a avut suport pentru tehnologia DRM utilizată de sistemele bazate pe Linux. De curând serviciul Disney+ și-a actualizat DVR-ul și a adăugat suport pentru Linux și ChromeOS.

Compania Disney a pus DRM (Digital Right Management) la un nivel foarte ridicat pentru a preveni pirateria. Disney folosește un sistem DRM dezvoltat de Google numit Widevine. Sistemul Widevine are trei niveluri diferite de securitate și Disney a implementat securitatea DRM la nivelul 1. Din păcate, multe dispozitive, inclusiv Chromebook-uri și dispozitive cu Linux, nu acceptă nivelul 1 Widevine, deoarece suportul lor este până la nivelul 3.

Widevine DRM de la Google este un standard DVR utilizat frecvent pentru servicii precum Google Play, Netflix și Amazon Prime Video. Cu acest standard DRM, nu se poate transmite conținutul Netflix la o rezoluție mai mare de 480p pe dispozitivele mobile sau alte aparate cu Android. Cu acces la nivelul 1, se obține rezoluția Full HD și nivelul 3 este limitat la rezoluția video SD.

Cu această actualizare, mai multe dispozitive vechi cu Android vor avea acces la conținutul oferit de Disney+.

Lasă un răspuns