Press "Enter" to skip to content

Discord anunță o încălcare a datelor după ce agentul de asistență a fost compromis

0

Discord notifică utilizatorii cu privire la o încălcare a securității datelor care a avut loc după ce contul unui agent de asistență al unei terțe părți a fost compromis.

Breșa de securitate a expus lista de tichete de asistență a agentului, care conținea adresele de e-mail ale utilizatorilor, mesajele comunicate cu serviciul de asistență de la Discord și orice atașament trimis ca parte a tichetelor.

Discord spune că a abordat imediat problema contului de asistență care a fost compromis, dezactivându-l imediat ce incidentul a fost descoperit.

Din cauza naturii incidentului, este posibil ca adresa dvs. de e-mail, conținutul mesajelor de asistență pentru clienții și orice atașamente trimise între dvs. și Discord să fie fost expuse unei terțe părți.

Imediat ce Discord a fost informat despre această problemă, am dezactivat contul compromis și am finalizat verificările malware pe calculatorul afectat.

A declarat Discord

Un utilizator Reddit pe nume Splinestein a distribuit pe platformă captura de ecran, spunând: „Acest lucru este frustrant, deoarece acum trebuie să fiu în alertă pentru posibile tentative de phishing și fraudă, ca să nu mai vorbim de posibilitatea ca informațiile mele personale să fie divulgate”.

Discord breach

De asemenea, Discord a colaborat cu partenerul de servicii pentru clienți pentru a pune în aplicare măsuri eficiente de prevenire a unor incidente similare în viitor.

Dacă ați fost afectat de încălcarea securității datelor de pe Discord, fiți atenți la orice activitate suspectă, cum ar fi încercările de fraudă sau atacurile de phishing. Deși, Discord consideră că riscul este minim, este mai bine să rămâneți precaut.

Deși credem că riscul este limitat , vă recomandăm să fiți vigilenți la orice mesaj sau activitate suspectă, cum ar fi tentativele de fraudă sau phishing.

a precizat compania

Discord este o platformă de mesagerie instantanee și de socializare foarte utilizată, cu 150 de milioane de utilizatori activi lunar.

În plus, compania susține pe site-ul său că platforma are 19 milioane de servere active săptămânal.

    Lasă un răspuns