Despre strângerea selectivă a deșeului în Turda

Începând cu data de 1 iulie 2019 în Municipiul Turda pubelele publice și cele de la blocuri au fost înlocuite cu pubele pentru selectarea deșeului așa cum o cere legea dată de Parlamentul European.

Astfel Primăria Turda și firma de colectare a deșeurilor obligă cetățeni să strângă deșeul selectiv. S-au făcut anunțuri și clipuri pe Facebook pe pagina și grupul administrat de Primărie. Bănuiesc că s-a scris și în presa online din Turda.

Sunt sigur că nu toată lumea a aflat de acest lucru pentru că nu toată populație din Turda urmărește Facebook și presa online. Din păcate presă locală tipărită nu mai există.

Deșeul din fața caselor nu mai este colectat dacă nu este adunat selectiv pe categorii – într-un fel este foarte bine cea ce fac. Dar înainte să facă acest lucru, trebuia să împartă pliante despre strângerea deșeului selectiv ca să afle toată lumea, pentru că degeaba află doar cei conectați online.

Sper ca Domul Prima Matei Cristian să citească acest articol și să facă ceva în aces sens, încă nu este târziu. Măcar niște pliante despre cum se face strângerea deșeului selectiv, despre codurile care reprezintă categoriile deșeurilor. Despre ce este voie să se strângă într-o anumită categorie și ce nu este voie să se strângă, etc.

Pe site-ul https://colecteazaselectiv.ro/ sunt multe informații utile pentru cei care doresc să știe mai mult despre acest subiect și astfel îi pot învăța și pe cei care nu au treabă cu internetul.

Lasă un răspuns